Neuznaný gól Raphinhu v zápase proti Las Palmas kvôli údajnému ofsajdu vyvoláva diskusie. Včera sa k situácii vyjadril aj samotný Mateu Lahoz. Podľa jeho názoru bolo rozhodnutie rozhodcov rozpačité.

"Ako hovorí Julio, je to hanba," hovorí bývalý rozhodca a teraz televízny expert Mateu Lahoz v programe Movistar+. "Pozrime sa na to krok za krokom. Postavenie - Raphinha je iba v pozícii [ofsajd], nemá na to žiadny vplyv, a preto nemal byť nikdy potrestaný," hovorí Lahoz a komentuje stopnuté zábery situácie.

O strete Lewandowskeho s obrancom, po ktorom sa lopta dostala Brazílčanovi pod nohy, Lahoz hovorí: "A tu sa pozrite ešte raz. Akonáhle chcete Raphinhu zapojiť do akcie, tento ofsajd už neplatí, je to prehnané. Raphinha má pred sebou dvoch obrancov, takže v žiadnom prípade nemôže byť potrestaný. Je to hanba (smiech), samozrejme!" - vtipkuje bývalý rozhodca.

Lahoz sa odvoláva aj na situáciu z finále Ligy národov 2021 medzi Francúzskom a Španielskom, keď kontakt Érica Garcíu s loptou stačil na "zrušenie" ofsajdu strelca gólu Mbappého. Po tomto zápase sa rozhodlo, že zahratie lopty brániacim hráčom, ktoré nie je úmyselnou prihrávkou, neruší ofsajd. Lahoz uviedol: "Nemá to nič spoločné s touto zmenou po finále Ligy národov po situácii s Éricom. Nemá to nič spoločné s týmto pojmom ofsajd. Ak sa lopta dotkne Lewandowskeho po zahraní Cocom a je to gól, je to gól; a ak sa lopta odrazila od Lewandowskeho a išla k Raphinhovi, je to tiež gól. Akú chybu nesie Raphinha, že bol iba v pozícii [ofsajdu], keď nemal žiadny vplyv, keď Fermín zahral do voľného priestoru?" uzavrel Mateu Lahoz.

zdroj: movistar+
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2024-04-02 19:14:30
Už sme si zvykli na dvojaký meter v LL...
2024-04-03 12:02:20
Ostuda je to pořádná, ale ve španělský lize nic zvláštního… Navíc od Lahoze to zní jako když zloděj křičí : “Chyťte zloděje! “