V médiách sa objavilo meno ďalšieho trénera, ktorý by mohol nahradiť Xaviho v Barcelone. Florian Plettenberg zo Sky Sports v tejto súvislosti poukázal na Rubena Amorima zo Sportingu.

Vedenie katalánskeho klubu priznáva, že v súčasnosti sa nevedú rozhovory so žiadnym kandidátom na nového trénera, pričom sa očakáva, že Barça si na rozhodnutie počká do konca sezóny. Zdá sa, že Blaugranas dúfajú, že sa Xaviho rozhodnutie zmení a že v klube zostane. V médiách sa však aj tak objavujú rôzni kandidáti na výmenu tohto trénera a Plettenberg uvádza, že Amorim je v Barcelone vysoko cenený. Napriek tomu je podľa novinára Portugalčan kandidátom na príchod do Liverpoolu. The Reds budú potrebovať trénera po odchode Jürgena Kloppa, pričom jeden z favoritov klubu Xabi Alonso sa rozhodol zostať v Bayeri aj ďalšiu sezónu.

Liverpool nie je jediným záujemcom o Amorima, keďže situáciu 39-ročného hráča sleduje aj Chelsea. Konkurencia v boji o jeho najatie by preto mohla byť značná. Plettenberg tiež píše, že Amorimova odstupná klauzula zo Sportingu je 10 miliónov eur. Tento tréner pôsobí v lisabonskom tíme od marca 2020. Za ten čas sa mu podarilo vyhrať portugalský šampionát, dva ligové poháre a portugalský Superpohár. Teraz má Sporting veľkú šancu získať aj titul, keďže vedie tabuľku s jednobodovým náskokom pred Benficou, pričom má odohraný o jeden zápas menej. Stojí za zmienku, že Amorim uprednostňuje formáciu s tromi stopérmi a krajnými bekmi, takže pre Barcelonu by to bola veľká zmena v modeli hry.

zdroj: sky sports
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.