Mikayil Faye je v Barcelone čoraz lepší. Ako informuje Toni Juanmarti z denníka Sport, už padlo rozhodnutie, že Senegalčan strávi najbližšiu predsezónnu prípravu v prvom tíme.

Podľa novinára bude mať Faye príležitosť ukázať, že je pripravený na postup do prvého tímu bez ohľadu na to, kto bude trénerom Blaugranas. Juanmarti píše, že už teraz je jasné, že 19-ročný mladík strávi predsezónu s tímom a odletí na turné do Spojených štátov. Faye sa do prípravy na nový ročník zapojil už pred rokom, ale skôr kvôli personálnym problémom ako reálnej možnosti, že s Xavim zostane v tíme.

Juanmarti však nevylučuje, že vzhľadom na rastúci záujem o Fayeho dôjde k nejakému prestupovému kroku ešte pred sezónou, ale zdôrazňuje, že Barcelona ho momentálne neplánuje. Napriek tomu sú niektoré európske kluby pripravené zaplatiť za obrancu približne 10 miliónov eur a uvoľniť mu miesto vo svojich tímoch, takže Barça stojí pred rozhodnutím, či 19-ročného mladíka zaradiť do prvého tímu, alebo ho poslať na hosťovanie, prípadne predať s nejakou opciou na spätnú kúpu.

Juanmarti tvrdí, že Fayeho prioritou je zostať v Barcelone, a preto uprednostňuje projekt Blaugranas pred inými, možno finančne výhodnejšími možnosťami. Senegalčan však musí byť v klube nastavený na dobrú cestu rozvoja a musí dostať potrebnú dôveru. Chris Wheeler z Daily Mail medzitým tvrdí, že Manchester United sleduje Fayeho a katalánsky denník Sport spojil obrancu s Nice.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
Oli5 Premium
2024-04-02 21:17:26
👍
Vidím tu více hráčů, kteří by se měli zúčastnit předsezónní přípravy s prvním týmem, ať už z Barça Atlétic, nebo z Juvenilu A či Juvenilu B.

Motivovat je a odměnit za dobrou práci.