Situácia Ansu Fatiho v Brightone je v poslednom čase veľmi nepríjemná. 21-ročný hráč stratil miesto v nominácii a Luis Miguelsanz z katalánskeho denníka Sport tvrdí, že anglický klub nemá v úmysle útočníka predĺžiť hosťovanie. Miesto pre odchovanca nebude ani v Barcelone

Situácia Ansu Fatiho sa nevyvíja podľa očakávaní. Po prvé, odchovanec La Masie vôbec nehral v zápase proti Liverpoolu, čo sa mu predtým nestalo ani raz, kedykoľvek bol zdravý. Vždy nastupoval aspoň z lavičky náhradníkov. Ešte horšie to bolo v ďalšej konfrontácii s Brentfordom, v ktorej mu chýbalo miesto v nominácii na zápas. Fatiho navyše verejne kritizoval Roberto de Zerbi. Nie je jasné, či ide len o súhrn hráčovho aktuálneho rozpoloženia alebo o nejaký konflikt s trénerom, ale vyzerá to tak, že útočník môže mať problém pravidelne hrávať do konca sezóny.

Ešte koncom marca Toni Juanmarti z denníka Sport informoval, že Brighton plánuje udržať Fatiho aj na ďalšiu sezónu. Teraz sa však Luis Miguelsanz, ktorý pracuje v rovnakej redakcii, domnieva, že anglický klub 21-ročnému hráčovi hosťovanie nepredĺži. Pre samotného Fatiho bol prioritou návrat do Barcelony po skončení súťaže, ale túto možnosť momentálne nikto nezvažuje. Miguelsanz tvrdí, že Barça už prijala rozhodnutie a s odchovancom nepočíta v nasledujúcej sezóne.

Podľa týchto správ bude Barcelona hľadať pre Fatiho klub, ktorý by mu mohol zabezpečiť pravidelné minúty. Miguelsanz uvádza, že tri španielske tímy by boli pripravené získať útočníka na hosťovanie a Jorge Mendes už v tejto veci koná. Medzi nimi sú aj Sevilla a Valencia, ktoré by však boli ochotné platiť len časť Fatiho platu. Novinár uvádza, že Barça by 21-ročného hráča rada predala, ale zároveň poznamenáva, že v lete za neho nedostane vhodné ponuky a futbalista nemá v úmysle odísť do Saudskej Arábie. Podľa Miguelsanza by si Fatiho agent mohol vynútiť aj hosťovanie vo Wolverhamptone, ale všetci sa domnievajú, že najlepšou možnosťou by bol návrat hráča do Španielska, aby sa tam vzchopil.

Fati doteraz odohral za Brighton 23 stretnutí a na ihrisku strávil 949 minút. Keď sa na začiatku sezóny zdalo, že odchovanec Barcelony bude postupne napredovať, utrpel zranenie, ktoré ho vyradilo z hry na viac ako dva mesiace. Bola to obrovská rana pre Fatiho proces zotavovania. Keďže Brighton má tiež svoje vlastné ciele, zdá sa, že pre 21-ročného hráča bude ťažké zlepšiť sa do konca súťaže.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2024-04-05 20:27:09
....ide na hostovanie, druhá šanca....tréner si ho vyberie, je jeho fan, po skúsenosti ho už nechce ani on a ani druhotriedny klub....niet k tomu čo dodať...
2024-04-05 20:34:00
Si dopadol