Robert Lewandowski poskytol rozhovor Piotrovi Koźmińskému z Wirtualna Polska, v ktorom hovoril aj o FC Barcelona. Poľský útočník povedal, aký je podľa neho cieľ klubu v tejto sezóne a či plánuje ukončiť kariéru v katalánskej metropole.

Stredajšie štvrťfinále Ligy majstrov proti PSG. Existuje favorit tohto súboja?

"Myslím si, že na takej úrovni, akou je štvrťfinále, je to zvyčajne 50 na 50. V skutočnosti jeden dobrý zápas môže rozhodnúť o našom postupe. Sme si vedomí, že PSG je mega silný tím, má mega individuality a vždy dokáže niečo vymyslieť. Verím však, že odohráme naozaj dobrý zápas, najmä v Paríži."

A aký bude úspech Barcelony v tejto sezóne? V tejto náročnej sezóne.

"Už postup do semifinále Ligy majstrov bude úspechom. Ak porazíme PSG, už na tom môžete stavať do konca sezóny."

Predstavujete si, že Barcelona bude vaším posledným klubom?

"Všetko závisí od toho... ako sa cítim fyzicky, čo mi hovorí srdce. Je toľko vecí, o ktorých som ešte nezačal premýšľať, pretože to ešte nie je ten moment. Stále vidím na ihrisku alebo na tréningu, že je to v poriadku."

A španielska liga?

"Bojujeme. Real "chytil" slabšie zápasy, občas stratil body. Stále je to 8 bodov, ale vo futbale nás jeden či dva zápasy môžu vrátiť do boja o majstrovský titul."

Od začiatku vášho pôsobenia v Barcelone sa hovorí, že ste nepotrebovali aklimatizáciu, že sa tam s rodinou cítite výborne. Chcete tam zostať natrvalo?

"Barcelona je mesto, v ktorom sa vidíme za nejaký čas. Samozrejme, Poľsko, Varšava... Aj tam sa chystáme na návštevu. Máme tam rodinu, priateľov, takže tam budeme chodiť, ale určite si myslím, že Barcelona by mohla byť takou základňou."

A viete si predstaviť, že by Barcelona bola vaším posledným klubom?

"Všetko závisí od toho, ako sa cítim fyzicky, čo mi hovorí srdce. Je toľko vecí, o ktorých som ešte nezačal premýšľať, pretože to ešte nie je ten moment. Stále vidím na ihrisku alebo na tréningu, že je to v poriadku."

zdroj: WP Sportowe Fakty
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2024-04-07 10:40:09
Dve rovnake odpovede? :)