V poslednom čase sa veľa hovorí o mladých stopéroch Barcelony Cubarsím a Fayem, ale o svoje miesto v klube sa potichu snaží aj Mamadou Mbacke. Tento 21-ročný hráč urobil na Xaviho dobrý dojem počas nedávnych tréningov.

Katalánsky denník Sport tvrdí, že Mbackeho prístup bol pre trénera Blaugranas skutočným prekvapením a klub si je hráčom čoraz viac istý. Predtým bol Senegalčan príležitostne pozývaný na tréningy prvého tímu, ale minulý týždeň sa začal objavovať pravidelne. Mbacke bol suspendovaný na posledný zápas Barçy Atlètic proti rezerve Osasuny, čo uľahčilo jeho presun do Xaviho tímu. Ukázalo sa však, že 21-ročný hráč zostal v tíme dlhšie a s prvým tímom absolvoval sedem tréningov po sebe.

Uvidíme, či sa Mbackemu podarí spojiť s Barcelonou na dlhší čas. Senegalčan bol v lete získaný na hosťovanie z Los Angeles a Barça má opciu na jeho kúpu za 7 miliónov eur. Vzhľadom na finančné problémy klubu sa však nezdá príliš pravdepodobné, že 21-ročný hráč zostane v Katalánsku.

Mbacke ako pravonohý stopér dobre dopĺňa svojho krajana Mikayla Fayeho v rezerve. Dobre vyváža loptu, dokáže šikovne pokryť súperov a nestráca svoju pozíciu. Má skvelé fyzické parametre (190 cm), ale v prípade potreby môže hrať aj na pravej strane obrany. V tejto sezóne Mbacke odohral 19 zápasov, strelil dva góly a zaznamenal jednu asistenciu. Na úrovni MLS zaznamenal 36 vystúpení, navyše počas svojho predchádzajúceho pôsobenia v rezerve Villarrealu odohral 25 zápasov v Segunda División.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.