Katalánsky denník Sport má jasno: Ansu Fati sa v lete do FC Barcelona nevráti. Je síce pravda, že odchovanec sa ešte môže objaviť v Ciutat Esportiva, ale je nepravdepodobné, že by bol v budúcej sezóne členom prvého tímu. O hráča sa už teraz zaujímajú kluby z Primera División.

Ako už v uplynulých týždňoch informovali médiá, Brighton nemá v úmysle predĺžiť hosťovanie Ansu Fatiho. Okrem toho ho vo svojich radoch nevidí ani Barcelona. Španiel sa mal opäť dostať do formy v menej náročnom tíme a dostávať veľa herných príležitostí, napriek tomu bol pred pár dňami vyradený z nominácie na zápas proti Brentfordu kvôli kondičným a psychickým nedostatkom.

"Fati pracuje veľmi dobre, ale mám od neho iné očakávania. Môj názor na neho sa nezmenil. Vo svojom veku je jedným z najväčších talentov na svete, ale potrebuje zlepšiť svoje výkony, kondíciu a mentalitu, pretože na to, aby ste mohli hrať v Premier League, musíte byť silnejší po psychickej aj fyzickej stránke. Keď nám ukáže, že je pripravený, bude môcť za nás hrať," vysvetlil tréner Brightonu Roberto De Zerbi, ktorý dal 21-ročnému hráčovi v sobotňajšom zápase proti Arsenalu 15 minút.

Keďže budúcnosť útočníka nie je spojená ani s Brightonom, ani s Barcelonou, už sa o neho začínajú hlásiť ďalšie kluby, ktoré by mali záujem o jeho hosťovanie. Podľa denníka Sport sa hovorí o dvoch tímoch z Primera División: Sevilla a Valencia.

Sevilla sa o služby Fatiho intenzívne uchádzala už minulé leto. Predtým, ako skončil v Barçe, strávil Fati v Seville len dva roky, vo veku osem až desať rokov. Podľa denníka sa hráč, ktorý po príchode do Španielska s rodinou vyrastal v mestečku Herrera neďaleko Sevilly, pozerá na takúto možnosť priaznivo, aby sa mohol pokúsiť o ďalší odraz od dna.

Blaugranas je jasné, že v prípade prestupu do Valencie alebo Sevilly by tieto kluby museli pomôcť zaplatiť aspoň časť hráčovho platu, pretože ani jeden z nich by nebol ochotný garantovať jeho plný plat. Sport tiež tvrdí, že v Anglicku udržiava Fatiho agent Jorge Mendes pri živote možnosť prestupu do Wolverhamptonu, klubu, v ktorom má Portugalčan veľký vplyv. Ansu aj jeho okolie by však uprednostnili návrat do Španielska.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.