FC Barcelona, rovnako ako Paris Saint-Germain, nedovolili svojim hráčom poskytnúť pozápasové vyjadrenia pre stanicu Movistar po tom, čo bývalý asistent Diega Simeoneho v Atléticu Nemec "Mono" Burgos použil urážlivé slová na adresu Lamineho Yamala.

"Ak nebude dobrý futbalista, skončí na semaforoch," povedal Mono Burgos na adresu Lamineho Yamala. Argentínčan pritom naznačil, že v najhoršom prípade 16-ročný mladík v budúcnosti skončí pri predávaní rôznych predmetov nízkej hodnoty, ako sú napríklad vreckovky vodičom na semaforoch alebo umývanie skiel áut.

To vyvolalo množstvo reakcií na sociálnych sieťach, čo prinútilo PSG a Barçu, aby odmietli poskytnúť hráčom vyjadrenia stanice Movistar. Novinár Ricardo Sierra vysvetlil situáciu v jednom z prvých telefonátov do Paríža niekoľko minút po skončení zápasu.

"Chápem, že mnohí diváci čakali, že sa budeme môcť porozprávať s protagonistami. FC Barcelona, UEFA a PSG nám oznámili, že Teléfonica, Movistar, dnes nebude hovoriť so žiadnym z hráčov, pretože ich veľmi urazil a nahneval komentár pred zápasom. Z tohto miesta sme im tlmočili naše ospravedlnenie a žiadosť o odpustenie. Chápem, že to musíme urobiť aj odtiaľto, pretože to nedopadlo dobre," povedal.

El Mono Burgos sa neskôr ospravedlnil: "Prial by som si, aby som mal Lamineho schopnosti. Bola to poznámka, ktorou som nechcel nikoho zraniť. Ak sa cítil urazený, ospravedlňujem sa mu. Ospravedlňujem sa. Nebol to môj úmysel. Žartovanie vás niekedy dostane do problémov. V týchto časoch sa musíte prispôsobiť všetkému," reagoval asistent Diega Simeoneho v Atléticu v rokoch 2013 až 2020.

zdroj: relevo movistar
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
2024-04-11 07:58:53
Nie je tam nejaká spojitosť s našim ožralom , rodákom z Revúcej, toho času podpredsedu nášho parlamentu ?
2024-04-11 08:07:08
to je nejaka móda, najprv uraziť a potom ked je vidno že je zle, tak to uhasiť, že akože sranda? :D wau, srandovať rasistický na pubertiaka 16 ročneho, to nedokáže každý