Robert Lewandowski vo včerajšom súboji s PSG neskóroval, ale aj bez toho podal veľmi dobrý výkon. Nikto nevyhral viac súbojov ako on a útočník vynikal aj výbornou efektivitou prihrávok. Poliak potvrdil vzostup formy v záverečnej fáze sezóny.

Lewy sa po skvelom výkone proti Atléticu (gól a dve asistencie) a dvoch góloch v dvojzápase proti Neapolu nezastavil. Tentoraz sa 35-ročnému hráčovi nepodarilo poslať loptu do siete, ale to neznamená, že nemal vplyv na konečný výsledok. Lewandowski sa skvele predviedol pri prvom góle Raphinhu. Poliak potiahol loptu niekoľko desiatok metrov, obišiel niekoľko súperov a prihral Lamine Yamalovi. Krídelník chcel vrátiť loptu Lewymu, ale útočníka predbehol Gianluigi Donnarumma. Lopta odrazená od brankára si však našla cestu k Raphinhovi, ktorý otvoril skóre.

Najskôr bol blízko ku gólu Lewandowski, ale po jeho hlavičke Nuno Mendes vykopol loptu z bránkovej čiary. Okrem toho mal Lewy iba jeden pokus, ale zdá sa, že to bola najmä chyba jeho spoluhráčov, ktorí mu vo viacerých situáciách nedokázali (alebo sa nesnažili - ako João Felix) doručiť loptu. Lewandowski si nečakane dobre poradil s loptou, keď sa sťahoval dozadu a rozohrával akcie. PSG si s takýmto variantom nedokázal poradiť. Štatistiky Poliaka sú v tomto smere priam senzačné - 91% efektivita prihrávok je úspech hodný skúseného tvorcu hry a jeho 29 presných prihrávok je dvakrát viac, ako je priemer útočníka z tejto sezóny Ligy majstrov (13,8).

To by stačilo na záver, že to bol od Lewandowskeho dobrý zápas. A predsa to nebolo všetko. Lewy pridal až 10 vyhraných súbojov z 18 a jednu kľúčovú prihrávku. To je zďaleka najlepší výsledok zo všetkých futbalistov na ihrisku. Až trikrát si súperi nedokázali s Robertom poradiť inak ako faulom. Treba dodať, že Poliak pracoval aj v obrane, kde zaznamenal tri zákroky.

Lewandowski neskrýval spokojnosť so svojím zlepšením, hoci dúfa vo viac: "Dúfam, že táto forma pôjde ešte nahor. Určite som však spokojný s tým, ako hrám a ako vyzerám, pretože aj to ma robí šťastným. Je známe, že niekde sa hľadá tá finálna prihrávka, zakončenie, bolo by fajn, keby toho bolo viac, pretože je známe, že útočník sa cíti inak, keď má situáciu, vystrelí, vtedy môže dať ešte viac. Ale ako hovorím, trpezlivosť sa vypláca a dúfam, že aj v tomto druhom zápase urobíme bodku za tým."

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
2024-04-11 09:37:51
Ješ fakt,že sa chytil a bolo by super,keby pár gólov ešte prridal,ale včera bol všade,paráda,nech mu to vydrží.
2024-04-11 09:42:15
Ne. Nedal gol a kdyz mel prilezitost tak se od nej ten mic zase jen odrazil. K nicemu jinemu utocnik neni, ma davat goly, ne branit. Za to stejne muze Xavi, protoze ho nedokaze posadit, nema na to koule a ten polak si pak dela na hristi co chce a plete se do prace obrancum a z tojo pak vznikaj ty zmatky. Lewa out, Xavi out, bez nich bysme vyhrali tak 6:0, protoze by tam byl Rogue a ten je dravej, to je pravej utocnik, urcite by dal hattrick, protoze si vic rozumi s Yamalem, je videt jak Lamine se Lewiho boji a proto hraje hur, takze jeste jednou: Xavi out.

Podoba se to nekterym zdejsim trollum, nebo to byl az moc slaby odvar?