Kylian Mbappé mal byť hviezdou zápasu medzi PSG a Barcelonou a sám sa vyjadril, že toto je moment pre veľkých hráčov a je naň pripravený. Prvé štvrťfinálové stretnutie však francúzskej hviezde nevyšlo. Okrem chvíľkových zábleskov z Mbappého hry nič nebolo, čo je aj zásluhou kolektívnej práce obrany Barcelony.

Kylian Mbappé sa stal terčom kritiky predovšetkým vo francúzskych médiách. Nie je prekvapením, že ich pomerne nepriateľský postoj voči krídelníkovi PSG, ktorý už oznámil, že z tímu odchádza, mal vplyv na jeho vnímanie. Z tohto dôvodu sa pri pozápasových hodnoteniach nedá zľaviť a po včerajšku bol až príliš kritizovaný.

L'Equipe ohodnotil Francúzov výkon známkou 3 na stupnici od 1 do 10, pričom napísal, že sa od neho očakávalo veľa a zápas nezvládol. Mbappé sa vyhýbal driblingu a prihrával neochotne, čím nebol nebezpečný a nerobil dobré rozhodnutia, hoci sa podieľal na Dembélého góle. Nedokázal prejsť ani cez Koundého a Arauja, ktorí sa na súboje dobre pripravili.

Denník Le Parisien bol na francúzskeho hráča oveľa prísnejší a napísal: "Nula striel na bránu, 13 strát... Štatistiky, ktoré uškodili Kylianovi Mbappému." Okrem toho mal 44 kontaktov s loptou, pričom ju 13-krát stratil. Bradley Barcola, ktorý odohral len 45 minút (o polovicu menej), sa s 34 kontaktmi s loptou takmer vyrovnal Mbappému. Denník Le Figaro ohodnotil Mbappého známkou 4 z 10, pričom jeho výkon komentoval slovami: "Bol príliš nenápadný."

Naopak, francúzsky Canal+ vyzdvihol dobré rozpoloženie Julesa Koundého, ktorý si vo svojej krajine získal rešpekt a bol pochválený za zápas, ktorý pre neho určite nebol jednoduchý. Španielska Marca tvrdí, že Koundé by bol neomylný bez ohľadu na to, či by bol na jeho strane Mbappé, Dembélé alebo niekto iný.

zdroj: sport.es le parisien l'equipe
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2024-04-11 11:07:06
Len aby im to oboch vydržalo aj v utorok.
2024-04-11 11:13:02
Kounde musí zůstat. V průběhu sezony se na tom RB hrozně zlepšil a teď tam hraje skvěle. Navíc dobře vyrovnává hru, když Cancelo na druhé straně je hodně ofenzivní.