Luis Enrique sa zúčastnil na tlačovej konferencii po prehre svojho tímu s Barcelonou vo štvrťfinále Ligy majstrov. Tréner PSG je pred odvetou optimistický a stále vidí šance svojho tímu na postup do semifinále súťaže.

Luis Enrique: "Barça je tím s veľkou kvalitou a dobre zvláda situácie pod tlakom. V polčase sme zmenili niektoré veci a dokázali sme lepšie pressovať, vrátili sme sa do zápasu a mali sme pocit, že súper nás nedokáže ohroziť. Bohužiaľ, jedna zázračná akcia z druhej línie, znamenala vyrovnanie na 2:2. Potom gól z rohového kopu na 2:3. V konečnom dôsledku je výsledok pre nás negatívny."

Bola podľa vás v ten večer kontrola nad emóciami nedostatočná?

"Nie. Myslím, že to vyzeralo dobre. Samozrejme, keď prehrávate o gól a hráte doma, je to moment, keď máte pochybnosti, ale na to si musíte zvyknúť, je to niečo normálne. Pre nás bude zápas s Barcelonou ako finále a musíme ho vyhrať. To je náš jediný cieľ. Budeme chcieť zlepšiť určité aspekty v našej hre, ale chcel by som Barcelone ešte raz zablahoželať k víťazstvu. Očakávali sme iný výsledok, ale akceptujeme to a myslíme už len na odvetný zápas."

Čo si myslíte o dnešnom výkone Kyliana Mbappého? Vieme, že je to hráč, ktorý si veľké zápasy naozaj užíva.

"Po prehre nechcem hovoriť o výkonoch jednotlivých hráčov. Hovorím o tíme, o svojej práci a som spokojný s tým, čo som videl na ihrisku, ale je veľa vecí, ktoré treba zlepšiť. Samozrejme, za všetko je zodpovedný tréner."

Môžete nám vysvetliť vašu pôvodnú predstavu o strede poľa, prečo ste sa rozhodli, že Warren Zaire-Emery nastúpi až v druhom polčase?

"Pretože jediný človek v tejto miestnosti, ktorý sleduje všetky tréningy, analyzuje všetky zápasy, som ja. To je dôvod, prečo som tréner. Preto pracujem toľko rokov. Usúdil som, že hráči, ktorí nastúpili na zápas, boli naň najlepšie pripravení. Je jasné, že konečný výsledok diskredituje moje rozhodnutia. Som profesionál, pogratulujem súperovi a pripravím sa na ďalší zápas."

Ako si vysvetliť slabú defenzívu v dnešnom zápase?

"Ak vezmeme do úvahy, že vo štvrťfinálových zápasoch včera padlo 10 gólov a dnes ďalších 8, všetky tímy sú náchylné na inkasovanie gólov. Sme v takej fáze súťaže, že rozdiely sú veľmi malé. V Barcelone určite padnú góly, dúfajme, že to budeme my, kto ich strelí. Výsledok ukazuje, že hráči Barçy boli v niektorých aspektoch lepší. Mali sme šancu zvýšiť skóre na 2:1, nepodarilo sa nám to. Podobne to bolo aj za stavu 2:2, ale nakoniec sme to boli my, kto prehral 2:3."

Čo bude pre vás kľúčové, aby ste v odvetnom zápase otočili vývoj?

"Vôbec nepochybujem o tom, že to dokážeme a že sa nám to podarí, to je môj cieľ. Sme tím, ktorý nekalkuluje a hrá rovnako doma ako vonku. Do odvety zostáva šesť dní, toto stretnutie musíme vyhrať, už neplatí pravidlo o góloch na výjazde, to necháva všetky štvrťfinálové zápasy otvorené."

Pred zápasom ste povedali, že Barcelona je favoritom, pretože päťkrát vyhrala Ligu majstrov, teraz pred odvetou má aj malú výhodu, a druhá otázka trochu humorná, kto dnes ukázal viac barcelonskej DNA, Barça alebo PSG?

"Odpoviem na jednu otázku, povedzte mi, ktorú."

Na prvú otázku.

"Nepovedal som, že Barça je favoritom, povedal som, že z historického hľadiska je to klub s väčšími skúsenosťami, keďže vyhral Ligu majstrov päťkrát. Nikdy som súpera neoznačil za favorita, to nie je môj štýl. Do Barcelony ideme vyhrať zápas, iný výsledok nás nezaujíma."

V čom ťa dnes Barcelona prekvapila?

"V ničom. Vedeli sme, že s brankárom, akým je Ter Stegen, a lídrom, akým je Lewandowski, je možné ich zastaviť vo veľkom tlaku. Vieme, ako dokážu hrať cez druhú formáciu, ale ak to robia dostatočne dobre, je to nezastaviteľné. My budeme naďalej hrať naším spôsobom, vysokým pressingom. Opakujem, tento zápas sme mohli vyhrať. Rozhodujú detaily, v odvete sa pokúsime nakloniť misky váh na našu stranu."

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2024-04-11 13:30:41
Inak to jeho vyjadrenie, ze Barca ma viac skusenosti z LM lebo mame 5 vitazstiev sa mi zda usmevne. Ako keby povedal, ze Manchester United ma historicky viac skusenosti lebo vyhrali 3 LM. Ciste fakticky to je pravda, ale nehovori to absolutne o nicom. V time mame asi 3 hracov (Roberto, Lewa, Gundo), ktori vyhrali LM, z toho len Sergi Roberto si ako jediny pamata, ake je to vyhrat LM s Barcelonou. To naozaj nie je nieco, co robi v zapase rozdiel, specialne ked hras s niekolkymi dorastencami, ktori hraju svoju prvu sezonu v lige a LM:D
2024-04-11 13:31:01
V kazdom pripade este nie je nic rozhodnute, bude to velice tezka pisemna prace ... 😉