Barcelona vyhrala nad Cádizom 1:0 v zápase, ktorý bol poznačený výraznou rotáciou a nižšie nájdete celý prepis tlačovej konferencie Xaviho Hernándeza po zápase. Tréner hovoril o Pauovi Cubarsí, Pedrim a možných pochybnostiach o utorkovej základnej jedenástke proti PSG.

Tím mal dnes dianie pod kontrolou. A nielen dnes. Čo sa zlepšilo, že sa mužstvo nezrútilo, ako sa to stalo na mnohých miestach tejto sezóny?

"Myslím si, že je to o pozičnej hre. Myslím si, že sme veľmi dobre pozične postavení, dobre organizovaní... Aj vďaka tomu dokážeme po strate lopty vyvinúť presing. Dávame si dobrý pozor na protiútoky, oni nás prakticky nenapádali... Dominovali sme prakticky celý zápas, na konci sme sa už trápili, pretože oni už zakladali akcie jeden na jedného. Dobre sme vychádzali s loptou, nachádzali sme Ferrana, Fermína... João vyhrával súboje, ktorými začínali útoky... Myslím si, že skóre je príliš nízke. Odohrali sme dobrý zápas, sme v najlepšom momente sezóny. Okrem toho, že sme už tri zápasy neprehrali, si myslím, že mužstvo sa na ihrisku cíti dobre, je dobre nastavené, cíti sa pohodlne, a to je pre nás teraz veľmi dôležité."

[Marta Ramón, RAC1] Čo si myslíte o Pedrim, ako hodnotíte jeho fyzickú pripravenosť po tom, čo ste dnes videli? Aké sú výhody a nevýhody jeho využitia alebo nevyužitia v utorok?

"No, Pedri si pod tlakom hráčov Cádizu počínal veľmi dobre. S ním sme vždy pod kontrolou, vždy sa na ihrisku orientuje a už som viackrát povedal, že je to výborný hráč. Veľakrát sme to pocítili, keď nám chýbal. Keď je, dodáva nám veľa pokoja, zastavenia hry. Je to hráč, ktorý robí rozdiel, najmä s loptou, keď s ľahkosťou vidí možnosť prihrávky. Je to pán futbalista."

[Adria Albets, Cadena SER] Ako ťažké bolo sústrediť hráčov na dnešný zápas s Cádizom a nie na utorňajší s PSG, najmä vzhľadom na osem zmien v jedenástke?

"Nie, hráme v La Lige. Chceme bojovať o titul, ďalším zápasom je El Clásico. Celý čas je na nás, aby sme stiahli odstup od Realu o tri body. Dnes to bolo zásadné a dôležité. A viem, že hráči sú pripravení, pretože v posledných mesiacoch vidím, ako trénujú a ich odhodlanie, profesionalitu a ambície. To je v celom tíme na najvyššej úrovni. Mužstvo je sústredené, dnes to bolo vidieť aj na hráčoch, ktorí v poslednom čase hrali menej. Odviedli skvelú prácu, odohrali sme veľmi dobrý zápas a to mi dodáva hrdosť na to, aký tím vidím."

[Helena Condis, COPE] Jedným z mála, ktorí si po zápase v Paríži neoddýchli, bol Pau Cubarsí. Je pre vás taký dôležitý?

"Áno, má menej v nohách, hral menej, počítajúc celú sezónu. Čaká nás futbalista, ktorý podľa mňa bude znamenať éru vo futbale, ako som povedal. Áno, pre mňa je kľúčový, pretože keď ho tlačia vysoko, vyberá si najlepšiu možnosť. Vie, kedy má hrať do druhej línie a robí to dobre. Dobre asistuje, vyhráva súboje. Nezdá sa, že by mal 17 rokov. Áno, pre tím je veľmi dôležitý."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] 13 zápasov bez prehry, nestratili ste ani jedného hráča. Teraz máte pred sebou rozhodujúci týždeň, ale dosiahli ste ho v najlepšom momente...

"Áno, samozrejme. V prvom rade sa však sústredíme na utorok. Je to ako hod mincou. Iste, máme náskok jedného gólu, ale stojíme proti skvelému tímu. Bude to futbalová vojna. Veľmi dôležitý zápas, a preto potrebujeme ľudí, fanúšikov, aby prišli na Montjuïc. A aby si zápas užili a aby sme my na ihrisku odovzdali všetko, aby sme postúpili do semifinále."

[Raúl Fuentes, Radio Marca] Ak už máte na utorok stanovenú jedenástku, vyvolal vo vás dnešný zápas nejaké pochybnosti o tom, na koho staviť?

"Nie, nie. Ešte nemám vybranú jedenástku, máme pred sebou ešte dva tréningy, musíme sa dobre pripraviť na utorkový zápas. Teraz bolo dôležité toto stretnutie, v ktorom sme získali dôležité tri body, aby sme zostali v boji o ligu. A na utorok sa začneme pripravovať od zajtra. Nie je veľa času, ale myslím si, že dosť na to, aby sme sa dobre pripravili."

zdroj: yt: culer
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2024-04-14 11:38:17
Veru tento zapas nebude o jednom rozdielevom gole, bude o emocii a o tom kto bude mat vacsiu tuzbu. Mozeme kludne prehrat no ak sa chytime a s troškou stastia by sme supli zo začiatku dva goliky, moze psg dostat kludne aj stvorku