Jean-Clair Todibo pravdepodobne toto leto opustí Ligue 1. V posledných mesiacoch sa veľa hovorilo o záujme klubov z Premier League, ale teraz francúzski novinári informujú aj o snahách Atlética Madrid.

Podľa Santieho Aouna a Auréliena Léger-Moëca si Atlético Madrid vybralo Jean-Claire Todiba ako svoju voľbu číslo 1 na posilnenie obrany v budúcej sezóne. Diego Simeone chce injekciu čerstvej krvi a hľadá nového stopéra do základnej zostavy a Todibo je jeho voľba.

Teraz zostáva dosiahnuť dohodu s OGC Nice a presvedčiť hráča. Pripomeňme, že Barcelona si predajom Francúza do Nice zaručila 20% z ďalšej prestupovej čiastky hráča. Podľa Fabrizia Romana si francúzsky klub cení svojho hráča na približne 40 miliónov libier, čo je 47 miliónov eur. Ak by teda Atlético bolo ochotné zaplatiť túto sumu, do katalánskej metropoly by putovalo 9,4 milióna eur.

Je teda potrebné zhrnúť, že kúpou Todiba z Toulouse za jeden milión eur by Barcelona na ňom mohla zarobiť celkovo približne 25 miliónov eur: 8+7,5 milióna eur za prestup a 9,4 milióna eur na provízii.

zdroj: foot mercato
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2024-04-19 13:33:41
Araujo out , Totibo in.
2024-04-19 14:20:55
Bol som smutný, keď Totibo odchádzal.
Predčasne ho poslali preč a nemali dôvod. 👎🏿