Lamine Yamal nemal po utorňajšom zápase na Montjuïc ľahký návrat domov. Vypadnutie proti PSG ho pripravilo o možnosť stať sa najmladším hráčom v histórii, ktorý skóroval v Lige majstrov. Viac ako rekord mu ublížilo jeho vystriedanie ešte v prvom polčase zápasu.

Členovia kádra PSG, ktorí sledovali rozcvičovanie hráčov Barcelony, sa mohli cítiť nepríjemne. Lamine Yamal už vtedy ukazoval neuveriteľnú kvalitu a intenzitu, ktorú vkladal do každej akcie. To sa prenieslo aj do zápasu. Práve po asistencii mladíka sa presadil Raphinha a zdalo sa, že to najlepšie zo zápasu ešte len príde. Červená karta Ronalda Arauja znamenala, že jeden hráč musel opustiť ihrisko, aby zaplátal dieru v obrannej formácii. Voľba padla na Lamine Yamala.

Podľa katalánskeho denníka Sport bol Lamine počas zápasu veľmi rozrušený a počas celého večera sa len ťažko zbavoval tohto pocitu. Určite sa mu v noci aj zle spalo, pretože to bol najhorší zážitok, aký vo svojom doterajšom futbalovom dobrodružstve zažil.

"Vo futbale sú vždy odvety, vrátime sa," napísal Lamine Yamal na svojom Instagrame. Najbližšia príležitosť sa naskytne v nedeľu. Ligový zápas proti najdôležitejšiemu súperovi na domácom dvore. Barça cestuje na Santiago Bernabéu a je takmer isté, že Lamine nastúpi v zápase proti Realu od prvej minúty, najmä preto, že v utorok nemal možnosť sa príliš unaviť.

zdroj: sport.es as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2024-04-19 12:50:11
Největší chybou bylo stáhnout ho .Je to jediný utočník ,který dokáže obejít lehce hráče a nejen jednoho.Mel jít dolu Lewandowski,který nic nevymyslí ,nenahraje a poslední dobou ani nezakončí.Já vím budete argumentovat nakopavanými míči,ale on většinu osobních souboju prohraje nebo fauluje nebo se válí na zemi .
2024-04-19 14:13:51
nemal kto iný ísť dole. Lewa vie výrazne pomôcť aj pri bránení štandardiek