"Pep Guardiola starne každým dňom a hoci konečné rozhodnutie ešte nepadlo, pocity vedenia Manchestru City nie sú optimistické" uvádza Relevo. Kataláncovi vyprší zmluva v roku 2025 a The Citizens si čoraz viac nie sú istí jej predĺžením. Šéfredaktor katalánskeho denníka Sport medzitým píše, že teraz je tá správna chvíľa, aby Joan Laporta zavolal Guardiolovi.

Ako uvádza Jorge Picón z Relevo, Manchester City sa už nejaký čas pripravuje na budúcnosť bez Pepa Guardiolu. Pre Katalánca je pri jeho rozhodovaní dôležitá najmä profesionalita, ale v tejto fáze kariéry sa osobná stránka stáva dôležitejšou. Dlhé roky mimo rodiny, život len v Manchestri a udržanie si úrovne motivácie, s ktorou je spojená psychická a fyzická únava - to sú kľúčové otázky pre jeho konečné rozhodnutie.

Konečné slovo však ešte nepadlo. Stále existuje iskierka nádeje pre City, ktoré vynaloží maximálne úsilie, aby ho presvedčilo. Jeho výborné vzťahy s vedením, najmä s predsedom Khaldoonom Al Mubarakom, a sloboda, ktorú si v práci užíva, by ešte mohli situáciu zvrátiť.

Pepov odchod nemusí byť pre Manchester City jediný tak významný. Čoraz častejšie sa hovorí o tom, že Txiki Begiristain opustí pozíciu športového riaditeľa. Konkrétny dátum zatiaľ nebol stanovený, ale nie je vylúčené, že tak urobí skôr ako Guardiola. Ten prišiel do klubu v októbri 2012, takže je to už jeho 12. sezóna.

Nech sa stane čokoľvek, vedenie City zostáva pokojné a s nadšením hľadí do budúcnosti. Kľúčom k úspechu je zmierniť ranu zo straty lídra a dosiahnuť hladký prechod so zaručenou náhradou. Ide o profil, ktorý má podobnosť s Pepovým štýlom nielen v taktike, ale aj v charizme, futbalových znalostiach a tvrdej práci. S ohľadom na tieto vlastnosti sa už naznačuje "domáci" kandidát: Míchel Sánchez.

Medzitým šéfredaktor denníka Sport Joan Vehils v jednom zo svojich stĺpčekov napísal, že nastal čas, aby Laporta podpísal Guardiolu: "Teraz, po ťažkej porážke, je čas, aby Laporta zavolal Guardiolu. Barça potrebuje trénera a Pep možno potrebuje nový závan vetra. Guardiola vždy hovoril, že ak ho Barça potrebuje, neodmietne. No teraz ho Barça potrebuje," upozorňuje novinár.

zdroj: relevo
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
2024-04-19 19:16:14
Pls
2024-04-19 19:35:04
Ideme vsadit na noveho trenera a on pride s tym, ze v 2025 pride Pep? To nemyslite vazne