Televízia Realu Madrid opäť vyvíja tlak na rozhodcu, tentoraz pred zápasom s Barcelonou. Na videozázname, ktorý poskytla klubová televízia Los Blancos, upozorňujú na chyby hlavného rozhodcu Césara Soto Grada a zodpovedného za VAR José Mariu Sáncheza Martíneza.

Televízia Realu Madrid ukazuje konkrétne situácie s údajnými chybami spomínaných rozhodcov. Samozrejme, všetky sa týkajú rozhodnutí v neprospech Los Blancos. Niektoré z nich sú však dosť absurdné. Spomína sa napríklad "faul" Roberta Lewandowskeho na Daniho Carvajala pred víťazným gólom Francka Kessiého v minuloročnom El Clásicu. Taktiež je tu zrušenie gólu Marca Asensia kvôli ofsajdu. Akoby sa správne rozhodnutia považovali za nesprávne, pretože boli v neprospech Realu. Pravdepodobne niektoré zákroky skutočne obsahovali chyby, keďže dobre poznáme úroveň rozhodcov v La Lige, ale ťažko podozrievať hlavného rozhodcu nadchádzajúceho Clásica zo sympatií k Blaugranas.

V materiáli nie je ani slovo o škandalóznom zápase Barçy proti Getafe, ktorý rozhodoval Soto Grado. Nie je uvedená ani štatistika, podľa ktorej Barcelona vyhrala len 33% zápasov, ktoré viedol tento rozhodca, zatiaľ čo Real Madrid vyhral 65%. To by v skutočnosti zbúralo konkrétny príbeh, ktorý klubová televízia Los Blancos dlhodobo šíri. Je síce pravda, že vo svojich materiáloch už nepoužíva honosné slogany, ale interpretácie majú stále za cieľ poukázať určitým smerom.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.