Barcelona hrá už dnes proti Realu Madrid, aby si v tejto sezóne zachovala akékoľvek nádeje na zisk titulu. Rozhodne sa Xavi pre nejaké zmeny v zostave v porovnaní so súbojom s PSG?

Hráči Blaugranas v konfrontácii s Parížanmi vyčerpali veľa síl, ale duel s Realom je príliš dôležitý na to, aby bol niekto ušetrený. A netreba zabúdať ani na to, že Los Blancos hrali deň po Barcelone náročný súboj s Manchestrom City, takže môžu byť tiež unavený. Preto Mundo Deportivo a AS zvažujú hlavne jednu možnosť, pokiaľ ide o úpravu v zostave Barçy.

Do základnej jedenástky by sa mohol vrátiť Andreas Christensen. Do zostavy sa tak vráti Dán, ktorý si musel odpykať dištanc za 3 žlté karty v stretnutí s PSG. 28-ročný hráč by mal tímu dodať väčšiu súdržnosť a fyzickú a defenzívnu prácu v strede poľa. Christensenov príchod by však musel znamenať vzdanie sa jedného zo súčasných stredopoliarov. Pozícia İlkaya Gündoğana sa zdá byť istá, takže Xavi by sa rozhodoval medzi Frenkiem de Jongom a Pedrim. Je pravdepodobnejšie, že Pedri bude sedieť na lavičke.

Médiá sa domnievajú, že už nedôjde k žiadnym zmenám, hoci Sergi Roberto bude k dispozícii. Napriek chybám Ronalda Arauja a Joãa Cancela si zachovajú svoje miesto v defenzívnom strede, kde budú hrať aj Jules Koundé a Pau Cubarsí. Nič sa nezmení ani v útoku. K Robertovi Lewandowskemu sa pridajú stále sa zlepšujúci Raphinha a Lamine Yamal, ktorý kvôli striedaniu po červenej karte neodohral ani polčas proti PSG.

Španielska tlač tiež informuje, že Barça včera nastúpila na tréning s takmer polhodinovým meškaním, keďže pred výkopom ešte absolvovala videorozbor, aby sa lepšie pripravila na Clásico. Za zmienku stojí, že Oriol Romeu, Andreas Christensen a İlkay Gündoğan budú suspendovaní na najbližší súboj s Valenciou, ak v Clásicu dostanú žltú kartu.

zdroj: mundodeportivo.es as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.