Po včerajšej bolestivej prehre v El Clásicu mohla byť pre fanúšikov Barcelony sladkou odmenou správa, že Lamine Yamal bol zvolený za najlepšieho hráča zápasu, hoci si ocenenie zaslúžil aj Lucas Vázquez. Šestnásťročný mladík z Barçy však opäť potvrdil, že je budúcnosťou tohto klubu a hráčom s mimoriadnymi schopnosťami.

Niektorí culés si už začínajú zvykať na to, s akým talentom máme do činenia. Lamine Yamal zažiaril na Bernabéu proti Realu, alebo predtým proti PSG (kde bol po červenej karte vystriedaný na začiatku zápasu). Hrá sa s loptou, dokáže ju podržať alebo driblovať okolo súperov. Včera mal s ním Eduardo Camavinga dosť problémov a po jednej situácii sa rozprúdila diskusia o tom, či mal francúzsky futbalista dostať červenú kartu. Výklad rozhodcu a jediná žltá karta vysvetľuje len nie príliš veľká vzdialenosť ostatných hráčov Realu Madrid od situácie.

To však nič nemení na fantastickom výkone Lamine Yamala, ktorý si pripísal asistenciu pri zásahu Fermína Lópeza. Nebude mu však pripísaná, keďže loptu po jeho centri odvrátil Andrij Lunin a tá sa dostala k hráčovi Barçy, ktorý ju doklepol do brány. Gól mu nebol uznaný ani po tom, čo mladý hráč zrazil loptu do siete po rohovom kope. Nie je jasné, či lopta prešla cez bránkovú čiaru, keďže LaLiga odmietla vyplatiť peniaze na technológiu na bránkovej čiare. Jasným obrazom v tomto prípade bolo, ako İlkay Gündoğan ukazoval rozhodcovi na hodinky, neuvedomujúc si, že v španielskej lige sa kvôli chýbajúcej technológii rozhodcom neukazuje signál o prechode lopty cez bránkovú čiaru.

Ak sa vrátime k Lamineho včerajšiemu výkonu, musíme ho pochváliť za jeho dravosť. Mať 16 rokov a nastúpiť na Santiago Bernabéu bez akýchkoľvek komplexov a znova a znova spôsobovať problémy skúsenejšiemu (hoci stále mladému) Eduardovi Camavingovi. To je niečo, s čím si často nevedia poradiť ani oveľa starší krídelníci. Práve tieto záblesky mladého futbalistu Barçy, nie prvýkrát v tejto sezóne, dali tímu impulz k lepšej hre, vyššiemu napádaniu a snahe využiť chyby Los Blancos.

Opätovne treba zdôrazniť, že ide predsa len o chlapca, ktorému sa fanúšikovia smejú, že nemôže prísť na tréning, pretože má na druhý deň test v škole a musí sa učiť. Barcelona sa postarala o to, aby jej fanúšikovia neboli prekvapení, že má v prvom tíme dorastencov, ktorí podávajú brilantné výkony proti niektorým z najzvučnejších mien na svete. Klub ich však musí vedieť vychovávať tak, aby to všetko skončilo takou kariérou, aká sa od nich očakáva.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2024-04-22 10:47:01
Chalan má potenciál byť lepší ako väčšina futbalistov, tak dúfam, že takto bude pokračovať a nám pomôže sa vrátiť na vrchol, kde aj patríme!
2024-04-22 11:06:20
Tento chlapec si zaslúži veľký rešpekt, hlavne nech mu nestúpne priveľmi ego a nech sa mu vyhýbajú zranenia.