Napriek ťažkému týždňu, keď Barcelona prehrala s PSG a Realom Madrid, sa zdá, že Xavi Hernandez zvažuje veľký obrat v súvislosti so svojím rozhodnutím opustiť Barcelonu. Tréner Barçy oznámil svoje rozhodnutie odísť už v januári, ale teraz zrejme prehodnocuje svoj postoj a mohol by byť otvorený možnosti zostať v klube.

Správy naznačujú, že požiadal o stretnutie s vedením klubu, aby prediskutoval túto záležitosť a hľadá určité záruky predtým, ako si to rozmyslí. Prečo však Xavi prehodnocuje svoje rozhodnutie? Katalánsky denník Mundo Deportivo prináša podrobnosti o situácii a uvádza, že Xavi je skutočne otvorený tomu, aby pokračoval vo funkcii trénera Barcelony. Správa tiež objasňuje rôzne faktory, ktoré stoja za tým, že Xavi zvažuje tento zásadný obrat.

Na začiatok, posledných niekoľko mesiacov bolo zdrojom hrdosti pre Xaviho, ktorý videl, že jeho projekt pokračuje v budovaní tímu plného mladých hráčov. Teraz tréner verí, že môže dať kontinuitu doterajšej práci aj preto, že cítil podporu zvnútra klubu. Xavi si veľmi dobre rozumie s Decom, s ktorým sa mu dobre spolupracuje, a prezident Joan Laporta aj viceprezident Rafa Yuste mu v posledných týždňoch neustále prejavovali podporu. Zároveň veľmi dôležití hráči v tíme súkromne aj verejne vyjadrili želanie, aby zostal na lavičke. V tomto zmysle mu svoju dôveru prejavili aj fanúšikovia.

Možné posily

Okrem toho je jednou z hlavných podmienok pre prípadné pokračovanie Xaviho v klube potreba posilniť mužstvo v kľúčových oblastiach. A klub na tom už pracuje, pričom ako o prestupových cieľoch sa hovorí o dvoch menách, ktoré sa trénerovi pozdávajú.

Guido Rodriguez nebol prvou voľbou na post pivota, ale bol to záložník, ktorý sa trénerovi páčil a ktorý dal "súhlas" na jeho začlenenie v lete aj v zime. Teraz, keď sa má stať voľným hráčom, by bol Rodriguez vnímaný ako dobrá posila Xaviho. Ďalším menom, ktoré sa trénerovi páči, je Dani Olmo, o ktorého sa už uchádzal Deco.

Okrem toho je pre Xaviho ďalším dôvodom aj návrat na Camp Nou. Možnosť využiť nový štadión prvýkrát ako tréner Barçy a s rozvíjajúcim sa tímom je pre Xaviho silnou motiváciou. Celkovo pôsobí podpora z vnútra klubu (hráči a vedenie), možné posily a návrat na Camp Nou ako ovplyvňujúce faktory.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2024-04-22 18:23:40
Už len preto nie, pretože kondične nevie pripraviť hráčov na takú úroveň, akú majú špičkové iné mužstvá, vidím problémy zo správnou zostavou na stretnutie, Xaviho striedania nemajú účinok! Hlavný dôvod u mňa je aj to, že strnulo sa snaží len o hru s DNA Barcelony, ktorá je už prekonaná. Rýchly pohyb hráčov spolu s rýchlou kombináciou je len snom fanúšikov Barci.........Prosím, za mňa nie!
2024-04-22 18:53:12
Ja som bol pred 3mes. istý mech ide čim skôr ,ale teraz somtak 50 na 50.