Barcelonská futbalistka Aitana Bonmatí naďalej dobýva športový svet. Po získaní Zlatej lopty si hráčka Blaugranas siahla na cenu Laureus pre najlepšiu športovkyňu roka.

Aitana sa stala prvou futbalistkou a zároveň prvou Španielkou, ktorá získala toto prestížne ocenenie. V mužskej časti získal cenu Laureus dvakrát Leo Messi (2020 a 2023). Aitana v poli porazených nechala za sebou Shericku Jackson (atletika), Faith Kipyegon (atletika), Sha'Carri Richardson (atletika), Mikaelu Shiffrin (alpské lyžovanie) a Igu Swiatek (tenis).

Bonmatí má v poslednom čase monopol na individuálne ocenenia, keďže okrem Zlatej lopty či ocenení pre najlepšiu hráčku FIFA a UEFA získala aj tituly MVP majstrovstiev sveta či Ligy majstrov. Barcelonská futbalistka však nepochybuje, že ide o kolektívny úspech: "Minulý rok bol pre mňa a moje spoluhráčky neuveriteľný. Ak sme to všetko vyhrali s klubom a národným tímom, je to vďaka kolektívnemu úsiliu všetkých, štábu, lekárov, asistentov... Preto som dnes tu, všetci mi veľmi pomohli," povedal Aitana, pre ktorú bude teraz výzvou odčiniť prehru s Chelsea v semifinále Ligy majstrov.

Na galavečere Laureus boli odovzdané aj ďalšie ocenenia. Tenista Novak Djoković bol vyhlásený za najlepšieho športovca. Cenu za Objav roka získal Jude Bellingham. Cenu za tím roka získala španielska ženská futbalová reprezentácia, ktorá okrem iného predstihla Manchester City.

zdroj: fcbarcelona.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2024-04-23 09:55:40
AITANA!!! <3
2024-04-23 10:34:35
A nemohla by hrať aj za mužov ???,Zišla by sa nám.