Bartomeu sa snaží zostať mimo pozornosti. Niet divu, keďže stále čelí obvineniam zo sprenevery financií. Zdá sa však, že futbalový svet je mu stále blízky, keďže sa príležitostne objavuje na výjazdových zápasoch Barcelony a nedávno sa vyjadril ku kandidatúre Andoniho Zubizarretu na post šéfa technického oddelenia FC Porto.

Jeden z kandidátov na nového prezidenta FC Porto André Villas-Boas predstavil Zubizarretu ako člena svojho štábu. To sa nepáčilo súčasnému prezidentovi Pinto Da Costovi, ktorý pripomenul, že Zubizarreta bol prepustený z FC Barcelona aj Olympique Marseille. Bývalý prezident Barçy sa rozhodol svojho bývalého kolegu zastať:

"Prezidenti nemajú vždy pravdu. S odstupom času si myslím, že som sa mýlil, keď som vyhodil Zubizarretu. Keby som mohol vrátiť čas, neurobil by som to. Boli to dni veľkého napätia. Medzi Luisom Enriquem a hráčmi bol vážny problém a ja som musel urobiť rozhodnutia, ktoré vyústili do toho, že som vyhodil športového riaditeľa a generálneho manažéra. Nie je pravda, ako sa hovorí, že odišiel kvôli sankciám, ktoré na nás uvalila FIFA. Nebol to problém ani jeho, ani môj. Problém nastal skôr ako my," uviedol.

Bartomeu tiež ocenil Zubizarretov prínos k rozvoju La Masie a čiastočne mu pripísal zásluhy za súčasný prílev talentovaných odchovancov: "Keď prišiel, vytvoril koncept, ktorý sme nazvali 'línie nástupníctva'. Hráči z La Masie boli sledovaní, aby sa dostali do prvého tímu. Táto práca neprináša okamžité ovocie, ale Ansu Fati, Lamine Yamal alebo Pau Cubarsí prišli vďaka tomu, čo Zubi vytvoril."

Bývalý prezident sa vyjadril aj k úlohe Zubizarretu pri udržaní Barcelony ako hegemóna po odchode Pepa Guardiolu: "Bol to on, kto presvedčil Tita Vilanovu, aby prevzal tím po odchode Guardiolu. Bol to aj on, kto o mnoho rokov neskôr dosadil na post trénera Luisa Enriqueho. Bol to on, kto priviedol Neymara, Ter Stegena a Luisa Suáreza. Mali sme Messiho, ale ten sám tituly nevyhráva. Zubi bol otcom druhého treble v našej histórii," dodal.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2024-04-24 09:02:52
Po nekonecnych cca 3 rokoch hladania chyb, niekolkych obvineniach a obzalobach nasiel konecne jednu chybu: nemal vyhadzovat Zubizzarettu:D Fans necitia nic iba velke zadostucinenie :D