V Barcelone bol rušný deň, keď sa klub zúfalo snažil vyriešiť situáciu na trénerskej stoličke. Niekoľko týždňov sa zdalo, že Xavi nebude po lete pokračovať vo funkcii trénera, keď vopred oznámil svoju rezignáciu, napriek tomu, že klub sa ho všemožne snažil presvedčiť, aby zostal. A podarilo sa.

Aj keď sa už zdalo, že Xavi konečne zmenil názor a je pripravený pokračovať vo funkcii trénera, začali sa objavovať správy, podľa ktorých je zas Barcelona pripravená hľadať iného trénera, pričom stále silnejšia bola možnosť angažovania Thomasa Tuchela alebo Hansiho Flicka. To však zďaleka nebola posledný zvrat dňa, keďže Fernando Polo informoval, že Xavi sa rozhodol, že bude pokračovať ako tréner Barcelony aj po lete, minimálne na ďalšiu sezónu. Jeho zmluva s klubom trvá do roku 2025 a Španiel by ju mal splniť, potom sa všetky strany pravdepodobne rozhodnú o jeho budúcnosti.

Včera sa objavilo množstvo protichodných správ, pričom niektoré dokonca tvrdili, že Barcelona požiadala Xaviho, aby vyhodil svojho brata Oscara Hernandeza z postu asistenta trénera. Klub chcel najať Domeneca Torrenta, niekdajšieho asistenta Pepa Guardiolu. Teraz sa však zdá, že situácia sa konečne vyriešila a že Xavi bude bez akýchkoľvek pochybností pokračovať ako hlavný tréner Barcelony.

Prezident Joan Laporta dnes usporiada oficiálnu tlačovú konferenciu s klubovými médiami, aby vysvetlil pochybnosti, ktoré sa včera a v posledných dňoch objavili v súvislosti s Xaviho budúcnosťou. V nasledujúcich týždňoch sa očakáva ďalšia dráma, pričom Xavi by sa mal k situácii vyjadriť tiež čoskoro, pravdepodobne už pred pondelkovým súbojom Barcelony s Valenciou.

zdroj: španielske médiá
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2024-04-25 07:34:21
Keby náhodou Xavi nezostal, našiel som ideálnu náhradu: https://www.youtube.com/...
2024-04-25 07:41:38
Je mi jedno jaké má výsledky jako trenér, ale jeho chování a do jakého světla veřejnosti staví Barcelonu je ostuda. Co tři zápasy červená, vyplakavani na rozhodčí. Pardon ale nemám z toho vůbec radost. Chtěl jsem, ať odejde pryč a přijde někdo s charakterem. Xavi se chová jak trenér na dědině.