Deco nemal pred sebou ľahkú úlohu, keď prevzal opraty po Mateu Alemanym, ktorý je svetovo uznávaným odborníkom a v Barcelone potvrdil svoje schopnosti v oblasti riadenia klubu. Podarilo sa Portugalčanovi zaplátať dieru po Alemanym? Pozrime sa na to, aká bola jeho doterajšia práca.

Oficiálne mal Deco nastúpiť na post športového riaditeľa v septembri, keďže Mateu Alemany mal mať na starosti letné prestupové obdobie. V praxi mal Portugalčan úradovať sám už v auguste, takže pri hodnotení jeho práce treba brať do úvahy letné prestupové ťahy Barçy. Bývalý agent Raphinhu sa podieľal predovšetkým na príchode Joãos. Keď prišiel do klubu, rokovania o Cancelovi už boli v pokročilom štádiu a Deco sfinalizoval rokovania a dotiahol obrancu na hosťovanie z Manchestru City.

Na druhej strane, príchod Felixa bol nápad športového riaditeľa, ktorý sa uskutočnil proti Xaviho želaniu. Tréner si vraj myslel, že mužstvo potrebuje iné posily, a potom svoj názor potvrdil tým, že Felixovi nedával veľa šancí hrať. Útočník zas potvrdil, že na ihrisku dokáže urobiť niečo zaujímavé, ale zároveň je veľmi nevyspytateľný. Na druhej strane Cancelo po výbornom začiatku absolútne odflákol najdôležitejšiu časť sezóny a len sa potvrdilo, že ho Bayern Mníchov a Manchester City nevytlačili z klubu len tak pre nič za nič.

Transfery Gündoğana a Iñiga Martíneza sú dielom Alemanyho, v ktorom Deco nemal prsty. Na druhej strane, príchod Oriola Romeua bol Xaviho nápad. Tréner tiež požiadal športové riaditeľstvo o prestupy Zubimendiho a Kimmicha, a ak by tieto transfery neboli možné, tak o získanie Lo Celsa. Ani jeden z týchto hráčov nebol do klubu privedený. Namiesto toho Barcelonu v lete opustil Ousmane Dembélé, ktorého sa napriek snahe nepodarilo udržať.

Blíži sa ďalšie rušné leto, v ktorom bude Deco pozorne sledovaný a jeho vzťah s Jorgem Mendesom sa môže ukázať ako kľúčový. Slávny futbalový agent zastupuje portugalských Joãos a Ansu Fatiho, ktorý je na hosťovaní v Brightone, aj Lamineho Yamala, veľký klenot Barçy, s ktorým klub dúfa, že predĺži zmluvu.

zdroj: as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
8JK8 Premium
2024-04-25 09:28:30
Zatiaľ nič moc teda na druhú stranu varí z vody a to nieje len tak dal by som mu ešte jednu sezónu či dokáže priviesť aspoň jedného hráča ktorý by mohol byť dôležitý pokiaľ nie bude potrebné hľadať schponejšiu alternatívu...