Katalánsky denník Sport uvádza, že Joan Laporta ubezpečil Xaviho, že klub bude môcť v lete priviesť kvalitných hráčov. Aby sa tak stalo, bude potrebné vyriešiť finančné fair play prostredníctvom predaja a nových zmlúv.

Ako píše Ivan San Antonio z denníka Sport, klub presne vie, čo potrebuje, aby bol tím konkurencieschopnejší, a to znamená predovšetkým podpísať defenzívneho záložníka, ako aj ľavé krídlo. To by boli dve priority, ale samozrejme nie jediné, keďže chýba aj ľavý obranca. Mužstvo je potrebné v niektorých oblastiach vyvážiť a v iných posilniť o kvalitných hráčov. Ak je cieľom ďalší rozvoj, je potrebné vstúpiť na trh.

Keď sa Xavi pred definitívnym rozhodnutím ostať pýtal na posilnenie mužstva, bol ubezpečený, že v lete sa uskutočnia dôležité prestupy. Aby sa tak stalo, musia sa, samozrejme, najprv naplniť určité okolnosti. Jednou z nich je zbaviť sa 'balastu'. Na stole sú konkrétne mená a klub urobí všetko pre to, aby sa predaj uskutočnil.

Aby však Barça mohla investovať 100% z toho, čo získa z predaja, bude musieť najprv vyrovnať svoje účtovníctvo. Na tom sa pracuje a jednou z možností je opätovné prerokovanie zmluvy so spoločnosťou Nike. "Chceme získať najlepšiu zmluvu na trhu," povedal Laporta povedal na tlačovej konferencii. Tento dodatočný príjem by mohol vyrovnať účtovníctvo a viesť k pravidlu 1:1 v La Lige.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.