Real Madrid štyrikrát. Liverpool, Bayern Mníchov, Chelsea a Manchester City po jednom. Tieto tímy vyhrali Ligu majstrov od posledného triumfu Barcelony v tejto súťaži a v tejto sezóne už s istotou vieme, že sa nám tento počin opäť nepodarí. Vráťme sa teda na chvíľu do čias, keď Blaugranas namiesto ľútostivého úsmevu vzbudzovali u svojich súperov úctu.

Ivan Rakitić bol základným hráčom tímu, ktorý na ceste za finálovým triumfom vyradil majstra Anglicka, Francúzska, Nemecka a Talianska. Zverenci Luisa Enriqueho s najlepším útočným triom v histórii, vrátane Messiho, Luisa Suáreza a Neymara, sa v Berlíne postarali o historický úspech, pričom Xavi Hernández, ktorý odohral svoj posledný zápas v drese Barçy, po záverečnom hvizde zodvihol úšatú trofej. Ivan Rakitić, ktorý teraz háji farby Al-Shabab, sa podelil o svoje spomienky na tieto chvíle.

"V Barcelone nestačí len vyhrať, musíte to urobiť správnym štýlom," vyhlásil Chorvát, ktorý bol autorom gólu na 1:0 vo finále. "Liga majstrov v sezóne 2014/15 bola najlepším ťažením v histórii tejto súťaže," pokračoval. "V rokoch 2018 a 2019 sme si Ligu majstrov prehrali sami. Samozrejme, že súperi si to zaslúžili, ale myslím si, že sme sa dostatočne nesnažili. Možno sme sa unavili z víťazstva. Keď toľko vyhrávate, stratíte koncentráciu, nevenujete pozornosť detailom a potom zomriete," povedal stredopoliar.

Rakitić označil odchod Neymara za jeden z dôvodov úpadku futbalovej Barcelony: "Neymar robí z futbalu tanec, myslím si, že má stále čo ponúknuť," pochválil svojho bývalého spoluhráča. Chorvát tiež poukázal na rozdiely v prístupe k budovaniu tímu medzi Barcelonou a Realom Madrid: "Modrić a Kroos sú stále v klube a vychovávajú mladých, v Barçe sa zmeny dejú príliš rýchlo," dodal.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.