Martín Zubimendi je hráč, ktorého Barcelona sleduje už dlho. Jeho veľkým fanúšikom je Xavi, ale prestup tohto defenzívneho záložníka nebol možný z finančných dôvodov. Podľa katalánskeho denníka Sport sa má opäť otvoriť šanca na získanie Zubimendiho.

Už dnes o 21:00 odohrá Real Madrid výjazdový zápas proti Realu Sociedad. Pôvodne sa mal tento zápas odohrať v inom termíne (v sobotu o 21:00), ale La Liga súhlasila s jeho preložením (pričom zmenila termíny celkovo šiestich zápasov) kvôli utorňajšiemu zápasu Ralu v semifinále Ligy majstrov proti Bayernu Mníchov.

V rozhovore pre Arab Kooor Zubimendi podľa denníka Sport povedal tieto slová: "Nemôžem povedať, že v Reale Sociedad odohrám celú svoju kariéru, pretože klub nemusí chcieť, aby som tu v budúcnosti zostal."  Pripomeňme si kontext tejto časti rozhovoru, ktorá sa týkala hráčovho možného odchodu:

Vaše meno sa v poslednom čase spája s viacerými klubmi, najmä s Barcelonou a Arsenalom. Uvažujete už o odchode?

"Sú to špekulácie, v Reale Sociedad som šťastný, je to ako môj domov. Nemôžem povedať, že tu odohrám celú svoju kariéru, pretože možno klub nebude chcieť, aby som tu v budúcnosti zostal... Tieto špekulácie ma nezaujímajú."

Váš súčasný tréner Imanol Alguacil bol tiež spájaný s trénovaním Barcelony. Budeme vás môcť v budúcej sezóne vidieť spolu v katalánskom tíme?

"Sú to len fámy. Imanol to v posledných týždňoch jasne vyjadril aj na svojej tlačovej konferencii."

Vidíme teda, že na rozdiel od naratívu denníka Sport samotný hráč nielenže neotvoril dvere prestupu do Barcelony, ale deklaroval aj svoju náklonnosť ku klubu zo San Sebastiánu. Jeho zmluva sa končí po sezóne 2026/27 a jeho odstupná klauzula je v súčasnosti 60 miliónov eur.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2024-04-26 11:35:04
Keď niekto nechce ísť k nám,načo by sme ho ťahali a on sa vyjadril takto opakovane...
2024-04-26 11:41:39
https://youtu.be/... Spanielske media dnes uverejnili dalsieho potencionalneho kandidata na post DM v Barcelone. Lacne to ale nebude.