Bernardo Silva je naďalej hlavnou témou katalánskych médií. Podľa Toniho Juanmartiho z katalánskeho denníka Sport sa však Barcelona nechystá dostať pod paľbu kritiky v súvislosti s Portugalčanom. Gabriel Sans z denníka Mundo Deportivo medzitým informuje o stretnutí hráčovho agenta Jorgeho Mendesa so zástupcami Blaugranas a Manchestru City.

Podľa Juanmartiho je Bernardo Silva jednou z možností Barcelony, keďže v lete chce opustiť Etihad. Novinár však zdôrazňuje, že 29-ročný hráč nie je pre katalánsky klub prioritou. Podľa jeho názoru, ak by Barça dokázala investovať sumu blízku 58 miliónom eur (čo je výška odstupnej klauzuly Bernarda Silvu), a na to by boli potrebné značné predaje, hlavným cieľom by bolo získať prvotriedneho defenzívneho záložníka. Ak by sa tak stalo a bolo by možné získať viac peňazí za svojich hráčov, Barça by bola ochotná uvažovať o investícii 40-50 miliónov za Portugalčana.

Juanmarti upozorňuje, že Barcelona musí neustále pracovať na tom, aby sa vrátila k pravidlu 1:1 a fungovala normálne. Navyše v súvislosti s prestupom Bernarda Silvu by klub musel predať niekoho z útoku alebo stredu poľa, aby si uvoľnil miesto v kádri. Novinár denníka Sport upozorňuje, že Portugalčan nemôže byť pre klub strategickým cieľom, keď už existuje hráč s podobnými kvalitami, ktorý má 30 rokov - İlkay Gündoğan. Preto sa Barça domnieva, že cena 58 miliónov je prehnaná.

Na druhej strane Gabriel Sans potvrdzuje, že Bernardo Silva by rád prestúpil do Barcelony. Novinár Mundo Deportivo uvádza, že hráčov agent Jorge Mendes bol v Katalánsku na zápase Barçy proti PSG a pri tejto príležitosti sa uskutočnilo stretnutie s predstaviteľmi Blaugranas. Len o deň neskôr bol Portugalčan v Manchestri na stretnutí City s Realom Madrid a tiež hovoril s vedením The Citizens. Za zmienku stojí, že Mendes riadi aj záujmy Joãa Cancela, ale aj niekoľkých ďalších hráčov - Joãa Felixa, Alejandra Baldeho, Lamine Yamala či Ansu Fatiho.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.