Frenkie de Jong prežil v tejto sezóne v Barcelone náročné obdobie, pričom jeho napredovanie do veľkej miery poznačili zranenia. Po problémoch s členkom na začiatku ročníka si Holanďan v nedávnom zápase proti Realu Madrid privodil ďalší úraz. Krátko po jeho zranení sa objavili správy, že Holanďan by mohol byť mimo hry až šesť týždňov.

Katalánsky denník Sport v tejto súvislosti ponúka nové informácie o kondícii De Jonga, podľa ktorých by sa mal vrátiť na nadchádzajúce Majstrovstvá Európy. Podľa denníka by De Jongov prvý zápas po návrate po zranení mohol byť 16. júna proti Poľsku, kde by mohol nastúpiť proti svojmu spoluhráčovi z Barcelony Robertovi Lewandowskemu.

Existuje však možnosť, že sa De Jong vráti do hry ešte pred zápasom v Poľsku. V každom prípade je pravdepodobné, že Holanďan bude k dispozícii na Majstrovstvách Európy, čo by mohlo byť pre reprezentáciu Holandska veľkou posilou.

Čaká nás dôležité leto?

Zatiaľ čo dátum návratu De Jonga by mohol slúžiť ako úľava pre holandských fanúšikov, hráč na druhej strane očakáva dôležité leto. Okrem EURO2024 bude musieť Frenkie urobiť zásadné rozhodnutie o svojej budúcnosti. Je totiž jednou z mála barcelonských hviezd spájaných s možným odchodom z Camp Nou počas blížiaceho sa prestupového leta.

Zlá finančná situácia Barcelony znamená, že v nadchádzajúcom lete bude možno musieť prepustiť jedného zo svojich hviezdnych hráčov, pričom práve De Jong sa javí ako jeden z najpravdepodobnejších kandidátov. Holanďan by sa však zatiaľ rád sústredil na svoje zotavenie a účinkovanie za Holandsko na EURO2024.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.