Sezóna Barcelony má síce svoje svetlé stránky, ale je jasné, že to bola z veľkej časti katastrofa. Pre talenty v tíme a nové podpisy je ukončenie sezóny bez trofejí neprijateľné. Situácia v klube pred budúcou sezónou je stále pod mrakom pochybností a jedna z ďalších veľkých dilem klubu pred letom sa týka Joãa Felixa.

João Felix sa od svojho prestupu z Atlética Madrid nepochybne posilnil. O jeho číslach v tejto sezóne nemožno pochybovať, ale znepokojujúca je jeho nekonzistentnosť. Ako uvádza katalánsky denník Mundo Deportivo, budúcnosť Joãa Felixa v Barcelone je stále otázna. Klub by ho rád podpísal na ďalšie bezplatné hosťovanie, ak to bude možné, ale to zrejme nevyhovuje plánom Atlética Madrid.

Felix vyvoláva zmiešané reakcie vedenia a polarizuje členov klubu. Ak má svoj deň, dokáže sám rozhodovať zápasy, ale jeho budúcnosť je nejasná kvôli nevyrovnaným výkonom. No Felix prežíva svoju najlepšiu sezónu v histórii, čo sa týka gólových príspevkov v Barcelone. Doteraz najlepšia Felixova sezóna prišla počas jeho pôsobenia v Atléticu Madrid v sezóne 2020/21, keď sa podieľal na 16 góloch Los Rojiblancos.

V tejto sezóne strelil 7 gólov a zaznamenal 3 asistencie len v La Lige a ďalšie 3 góly a asistenciu si pripísal v Lige majstrov. Na konte má aj gól v Copa del Rey a asistenciu v španielskom Superpohári. Rozhodnutie Barcelony o Felixovej budúcnosti bude, samozrejme, závisieť od jej schopnosti utrácať v letnom prestupovom období, ako aj od Atlética.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2024-04-26 14:54:07
Barça ask Bayern about Leroy Sané!
2024-04-26 15:44:18
Drahý hráč na striedačku. Určite nepodpisovat