Xaviho pobyt zaručuje prílev minút pre odchovancov La Masie. Po debute Lamine Yamala, Marca Guiu, Hectora Forta a Paua Cubarsiho čakajú na svoje šance hráči ako Mika Faye, Marc Bernal, Pau Prim a Guille Fernández. Stojí však za to zvážiť, kto stratí, ak tréner z Terrassy zostane. Medzi hráčmi, ktorí nie sú veľmi radi, že tréner zostáva, môže byť Vitor Roque.

V tejto fáze je ťažké predpovedať, či niektorý z hráčov základnej zostavy po sezóne opustí tím. Podľa Relevo je isté, že nový tím bude pozostávať z mladíkov, niekoľkých veteránov a dvoch alebo troch nových hráčov, ak sa klub dokáže vrátiť k pravidlu 1:1.

Jeden odchod môže byť v súčasnosti istý - Marcos Alonso, ktorému v júni vyprší zmluva. Špeciálnym prípadom je Sergi Roberto. Aj kapitánovi končí zmluva na konci sezóny. Klub mu pôvodne nemal v úmysle ponúknuť predĺženie zmluvy, ale výkony hráča a zotrvanie Xaviho by mohli scenár zmeniť. Barcelona mu ponúka predĺženie zmluvy za výhodných podmienok pre klub a hráč to zvažuje.

Vitor Roque si zaslúži samostatný prípad. Mladý brazílsky útočník nemá pod Xavim dôležitú úlohu. V Lige majstrov neodohral ani minútu a pravidelne nehráva ani v La Lige. Zatiaľ o odchode neuvažuje, ale je jasné, že zotrvanie katalánskeho trénera stavia Roqueho do komplikovanej situácie. V zápase proti Realu Madrid nahradil Lewandowskeho na pozícii číslo 9 Ferran Torres a toto rozhodnutie sa údajne nepáčilo členom vedenia klubu. Na druhej strane treba pripomenúť, že Roque má len 19 rokov, do Európy prišiel len nedávno a stále sa adaptuje na barcelonský systém hry.

Ďalším veľmi zvláštnym prípadom je Lewandowski. Útočník má zmluvu do roku 2026, ale čaká ho komplikované leto. Napriek jeho túžbe pokračovať v kariére v Barcelone sa jeho úloha môže stať menej významnou. Poľský reprezentant je po Frenkiem de Jongovi druhým najlepšie plateným hráčom tímu a o ponuky zo Saudskej Arábie či MLS nebude núdza. On sám deklaruje túžbu zostať, ale ako všetci vieme, v Barcelone sa veci môžu zmeniť zo dňa na deň.

zdroj: relevo
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2024-04-27 07:42:49
Otázka. Prečo tak veľmi chceli aby prišiel už v zime, keď len vysedava na lavičke a aj nemožný Ferran je pred ním.
2024-04-27 09:13:38
Teraz,keď už nehráme o nič by mu Xavi mal dať viac priestoru abz sa predviedol.