Barcelona dúfa, že toto leto posilní svoj tím ešte raz, pretože sa snaží dokončiť prestavbu mužstva, ktorá trvá už niekoľko rokov. Xavi, ktorý sa rozhodol pokračovať vo funkcii trénera aj v budúcej sezóne, má veľa problémových oblastí, pričom najvyššou prioritou je pochopiteľne pozícia stredopoliara.

Tréner tiež chce, aby Barcelona podpísala elitného obrancu a eso, ako je Bernardo Silva, aby mohla konkurovať na európskom fronte. Zároveň by sa Barcelona mala zamyslieť nad pozíciou stredného útočníka, pričom v ofenzíve má k dispozícii 35-ročného Roberta Lewandowskeho a 18- a 19-ročných Marca Guiu a Vitora Roqueho. Všetci traja útočníci majú tiež neistú budúcnosť v klube, pričom Roque a Guiu sú spájaní s hosťovaním, zatiaľ čo správy naznačujú, že Lewandowski čelí neistej budúcnosti kvôli svojej neuspokojivej forme.

Podľa správy, ktorú zverejnil denník El Pais, chce Barcelona v lete posilniť útok a ako jedného z hráčov, ktorých chce podpísať, označila útočníka Liverpoolu Darwina Nuneza. Uruguajský internacionál podpísal v lete 2022 zmluvu s Liverpoolom za 75 miliónov eur, ale jeho dve sezóny v Merseyside nevyšli práve podľa plánu. V minulej sezóne vsietil v 29 vystúpeniach len 9 gólov a v tejto sezóne Premier League je momentálne na 11 góloch v 32 zápasoch. V prípade tohto hráča je veľkým problémom to, že nedokáže premeniť množstvo šancí, do ktorých sa dostane.

Odporúča Luis Suarez

Hoci sa Núñezovi v Liverpoole úplne nedarí, jeho podpis do Barcelony v roku 2019 pasívne odporučil legendárny Luis Suarez, ktorý svojho krajana, ktorý mal vtedy len 19 rokov, pochválil: "Niektorých útočníkov som navrhol, ale povedali mi, že (Darwin Núñez) je veľmi mladý," povedal Suarez v roku 2019 v rozhovore o vtedajšom útočníkovi Almerie. Transfermarkt ocenil Núñeza na 70 miliónov eur, ale očakáva sa, že ak sa ho Liverpool rozhodne predať, bude za jeho služby požadovať minimálne viac ako 100 miliónov eur.

zdroj: el pais
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2024-04-27 07:03:18
Mohol by být dobry ale 100mega? Za dvě sezóny cca20 golov+spálených šancí na 60.
2024-04-27 11:36:49
Tak toho tu nechcem ani zadarmo. Je to hráč ktorý v zápase vystreli x striel na bránu súpera a ani ráz ju netrafí . Minule v zápase mal 9 striel na bránu 5 krát ju netrafil a 4 krát trafil tyčku, ešte aj z penalty. Aj vďaka jeho nemohúcnosti prišliel Liverpool v posledných zápasoch asi už aj o titul.Lewa oproti nemu je ešte veľká hviezda.