Predĺženie pôsobenia Xaviho Hernandeza v Barcelone môže mať v lete veľký vplyv na aktivity klubu na prestupovom trhu. Nie je žiadnym tajomstvom, že Španiel už dlhší čas nalieha na vedenie, aby podpísalo elitných hráčov. Barcelona má však obmedzené financie a ak chce získať takýchto futbalistov, musí konať rozumne.

Jednou z priorít Barcelony na toto leto je Joshua Kimmich, pričom klub považuje hviezdu Bayernu Mníchov za ideálne riešenie problému na pozícii defenzívneho záložníka. Barcelona je už nejaký čas spájaná s týmto prestupom. Klub však nikdy nebol schopný zrealizovať tento krok kvôli ekonomickým obmedzeniam. Podľa denníka katalánskeho denníka Mundo Deportivo by Kimmich mohol byť v lete k dispozícii za 30-35 miliónov eur vzhľadom na jeho neistú situáciu v Bayerne.

Hráč nie je úplne spokojný s vedením a možno nepredĺži zmluvu, ktorá mu vyprší v roku 2025. Bayern preto možno nebude mať inú možnosť, ako ho v lete predať za zníženú cenu. Zatiaľ čo pre Barcelonu by nemalo byť príliš zložité zafinancovať transfer Kimmicha sumou 30-35 miliónov eur, plat hráča predstavuje pre Blaugranas problém.

Kimmichov čistý plat sa pohybuje na úrovni 8 miliónov eur za sezónu, čo by bolo pre Barcelonu v rámci novej mzdovej štruktúry klubu ťažko prijateľné. Napriek tomu môže Barcelona vždy nájsť riešenia, ako uvoľniť mzdové náklady, vrátane prípadného odchodu hviezdneho hráča, akým je Frenkie de Jong. Pokiaľ ide o Kimmicha, jeho túžba hrať za Barçu je známa a nemecký internacionál je tiež veľkým obdivovateľom Xaviho Hernandeza - faktory, ktoré by mali hrať v prospech Barcelony.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2024-04-27 16:36:33
Podľa mňa je Kimmich podobný typ hráčka ako Frenkie, len ešte k tomu o niečo starší, aj Frenkie je dobrý pivot v double pivot systéme, osamote nepokryje zadnú časť ihriska, je moc ofenzívny na single pivota