V nemeckom denníku Bunda bol uverejnený rozhovor s Robertom Lewandowskim. Útočník Barcelony ho poskytol pri príležitosti semifinálového zápasu Ligy majstrov, v ktorom sa Bayern Mníchov stretne s Realom Madrid. Lewy strávil väčšinu svojej kariéry v bavorskom tíme, kde ho okrem iných trénoval aj Ancelotti. Čo si Lewandowski myslí o svojom bývalom trénerovi?

Bayern Mníchov prepustil Ancelottiho 28. septembra 2017 po ponižujúcej prehre s PSG v stretnutí skupinovej fázy Ligy majstrov. Napriek tomu Lewandowski, ktorý v tom čase hral za mníchovský tím, hovorí o talianskom trénerovi veľmi pozitívne: "Bol v novej krajine, v novej kultúre pre neho. Keby sa Carlo vrátil do Nemecka, presne by vedel, čo má robiť inak. Nie je ľahké hrať alebo trénovať v Nemecku, keď ste cudzinec. Keby Carlo zostal o niečo dlhšie a my by sme s ním prekonali ťažký moment, potom by s ním mohla nastať nová éra. Ak by Carlo prežil ten ťažký moment, potom by s ním bolo všetko jednoduchšie. Má neuveriteľné skúsenosti," uviedo Lewy.

"V Madride to vidíte, hráči ho slepo nasledujú. Carlo je skvelý človek, ktorý sa s hráčmi vždy veľa rozprával. Mal ku mne zvláštnu náklonnosť, nielen dôveru, ale aj niečo, čo mi umožnilo urobiť ďalší krok alebo dva v mojej kariére," pokračoval Lewandowski, ktorý si Ancelottiho nemohol vynachváliť.

Poľský útočník hovoril aj o svojich pocitoch z plebiscitu o Zlatú loptu: "Najlepšie roky mojej kariéry boli v rokoch 2020 a 2021, nedávno mi jeden kamarát poslal štatistiku, v 85 zápasoch som strelil 100 gólov. Samozrejme, že by som chcel niekedy vyhrať Zlatú loptu. Nie je to tak, že by som sa hneval alebo začal nostalgicky spomínať na to, že som toto ocenenie nezískal, ale myslím si, že som si ho v jednej z týchto dvoch sezón zaslúžil."

"Rok 2021 patril Lionelovi Messimu. Počul som chýry, že Zlatá lopta za rok 2020 by sa mohla udeliť neskôr. Tento rok mi vyšiel vynikajúco, bol som v najlepšej forme, vyhrali sme všetko. Povedzme to takto; keby som dostal Zlatú loptu za rok 2020 o štyri roky neskôr, neurazil by som sa, bola by to pre mňa veľká česť a prijal by som ju," poznamenal Lewandowski.

zdroj: as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2024-04-29 08:28:25
Rozhodne si ju zaslúžil za rok 2020. Pre športovca to musí byť osobná tragédia byť roky top a v momente, keď je na úplnom výslní, nebyť za to individuálne ocenený kvôli koronavírusu.
2024-04-29 18:30:05
Viem pochopiť, že to vtedy nebolo možné zorganizovať, ale nechápem, na čo vôbec čakajú. On by ju bol určite vyhral, tak radšej neskoro ako nikdy.