Čím viac sa blíži prestupové leto, tým viac priestoru venujú španielske denníky témam možných príchodov a odchodov z Barcelony. Jedným z hráčov, o ktorých sa čoraz viac píše v súvislosti s ich budúcnosťou mimo Katalánska, je Ronald Araujo. Hoci Uruguajčan trvá na tom, že sa v klube cíti šťastný, novinárka Laia Tudel nedávno uviedla, že obranca už nevylučuje odchod.

Hovorí sa, samozrejme, o situácii, keď bude Barça v snahe ozdraviť finančnú situáciu klubu nútená v letnom období uskutočniť veľký predaj. Podľa Catalunya Radio sa Araujo nebráni odchodu z klubu, ak dostane jasnú správu, že Barcelona je ochotná ho predať. V posledných mesiacoch sa písalo najmä o záujme Bayernu Mníchov, ale je jasné, že situáciu uruguajského obrancu sleduje viacero klubov z európskej špičky, čo by mohlo pomôcť zvýšiť cenu za jeho prípadný prestup.

Ako informoval Luis Miguelsanz z katalánskeho denníka Sport, v posledných týždňoch sa očakáva, že práve Manchester United sa bude o Arauja usilovať najviac. Anglický klub má nového majiteľa (Sir Jim Ratcliffe) a veľmi ambiciózne plány na návrat Červených diablov medzi európsku elitu. Preto je ochotný investovať veľmi veľké peniaze do posilnenia svojho tímu a očakáva sa, že Ronald Araujo bude cieľom číslo jeden, pokiaľ ide o pozíciu stredného obrancu.

Manchester sa o Uruguajčana zaujímal už predtým, ale napriek lukratívnej finančnej ponuke sa Ronald rozhodol predĺžiť zmluvu s Barcelonou. Anglický klub je opäť v pozícii, že mu môže ponúknuť oveľa lepšie podmienky, ako sú tie v ponuke Barcelony na predĺženie zmluvy, a prestupová čiastka by bola vyššia ako tá, ktorú ponúka Bayern Mníchov. V kádri Blaugranas nikto nepochybuje o kvalite Uruguajčana, ale zároveň si uvedomujú, že klub možno bude musieť predať jednu zo svojich veľkých hviezd a pozícia stopéra je tá, ktorá je v tíme najlepšie obsadená.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2024-04-29 14:20:40
Jsem pro prodej pak ještě prodat Gaviho Pedriho Jamala za penízky koupit Karlíka Jiříka Tomíka a sbohem La ligo😎