Tesne pred zápasom s Valenciou zverejnil nemecký BILD ďalšiu časť rozhovoru s Robertom Lewandowskim. V ňom Poliak okrem iného hovorí, že v lete nemieni opustiť Barcelonu.

Vo svojej prvej sezóne ste boli s Barcelonou kráľom strelcov a majstrom Španielska. V tejto sezóne získa majstrovský titul Real Madrid a Barca vypadla z Ligy majstrov a Kráľovského pohára. Aké známky by ste dali za svoje dva roky v FC Barcelona?

"Myslím si, že prvá sezóna po prestavbe nášho tímu bola veľmi dobrá, ak nepočítam Ligu majstrov. Dal by som jej známku B+. V druhej sezóne v La Lige to už nestačilo. Nehrali sme konzistentný futbal. Dvojzápas proti PSG v Lige majstrov stále bolí. Keby sme hrali jedenásti proti jedenástim až do konca, naše šance na postup by boli veľmi dobré. Potom by sme čelili Dortmundu a ja by som sa mohol vrátiť na Westfalenstadion. To bolí. Preto druhú sezónu hodnotím známkou 3-."

Je vylúčené, že sa v lete rozlúčite s FC Barcelona, hoci máte zmluvu platnú do roku 2026?

"Áno, rozlúčka určite neprichádza do úvahy, neexistuje žiadna téma. Teraz sa opäť cítim dobre po fyzickej stránke. V prvej polovici sezóny som mal fyzické problémy, a to už od začiatku prípravy. V roku 2024 sa to zlepšilo. Odohral som dobré zápasy, niekedy aj v inej úlohe, ako falošná deviatka: dokázal som poskytovať asistencie a pomáhať formovať hru. Pokiaľ sa budem cítiť tak dobre ako teraz a v tréningu si všimnem, že ma nikto nepredbehne, chcem hrať aj naďalej. Pre dnešok hovorím: takto to bude minimálne dva roky."

zdroj: bild
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2024-04-30 14:25:17
Hmm, tak záleží na Xavim, jak mu vysvětlí jeho další úlohu. Pokud bude stále nedotknutelny, tak nemá důvod Lewa odcházet.