Po tom, čo sa vedeniu Barcelony podarilo presvedčiť Xaviho Hernandeza, aby zostal na Camp Nou aj po skončení sezóny, začalo s prípravami na nasledujúcu sezónu.

Klub usilovne pracuje na hľadaní ideálnych hráčov, ktorí by dokázali dodať tímu kvalitu, ale zároveň by boli finančne nenároční. V tejto súvislosti Culemania odhalila ideálny tím, ktorý si Xavi a športový riaditeľ Deco predstavujú pre nadchádzajúcu sezónu 2024/25. Culemania tvrdí, že cieľom Barcelony je zvýšiť konkurenciu v tíme. Plán ako taký je mať v budúcej sezóne v tíme až 24 hráčov, pričom súčasťou kádra má byť veľa mladých hráčov.

Už sa objavili informácie, že Xavi plánuje toto leto povýšiť mladého stopéra Miku Fayeho do seniorského tímu. Čo sa týka ideálnej jedenástky, Barcelona nebude robiť žiadne zmeny na poste brankára. Marc-André ter Stegen a Iñaki Peña budú naďalej slúžiť ako brankárske alternatívy pre trénera Xaviho. Zmeny však nastanú vo zvyšku obrany. Marcos Alonso je prakticky na odchode, zatiaľ čo Iñigo Martínez bude môcť odísť, ak Barcelona dostane dobrú ponuku.

Aj Ronald Araujo je spájaný s odchodom, ale Barcelona sa pokúsi urobiť všetko pre to, aby si uruguajského reprezentanta udržala. Klub však môže zvážiť predaj, ak záujemcovia, ako napríklad Bayern Mníchov, ponúknu prestupovú čiastku medzi 80 a 100 miliónmi eur.

Ak by sme to mali zhrnúť, v budúcej sezóne by v obrannej formácii Barcelony mohli nastúpiť Ronald Araujo, Andreas Christensen, Jules Koundé, Alejandro Balde, Pau Cubarsí, Hector Fort a Julian Araujo, pričom Mika Faye by mohol byť pravdepodobne povýšený.

Zmeny v strede poľa a v útoku

Už viackrát bolo oznámené, že prioritou Barcelony je podpísanie nového defenzívneho stredopoliara. Klub pritom nebude váhať nájsť nový klub pre Oriola Romeua. Barcelona sa však môže snažiť presadiť aj odchod Frenkieho de Jonga, keďže vie, že predaj Holanďana by jej mohol výrazne pomôcť pri podpise hlavných cieľov na trhu.

Keď už sme pri tom, prioritou Barçy je podpísať Joshuu Kimmicha, ktorý bol označený za ideálne riešenie problému na poste pivota. Ďalším cieľom pre Xaviho je Martin Zubimendi. Ďalšou oblasťou, na ktorú sa Barcelona v lete zameria, bude podpis kreatívneho záložníka. Na trhu by mohol byť k dispozícii Bernardo Silva, portugalský internacionál by sa údajne rád pripojil ku Kataláncom toto leto.

Ak prejdeme k ofenzívnej formácii, pokračovať by mali Robert Lewandowski, Lamine Yamal, Fermín López, Ferran Torres, Raphinha a Vitor Roque. Blaugranas tiež predpokladajú pokračovanie Joãa Felixa, ak sa im podarí dosiahnuť dohodu s Atléticom Madrid.

Medzitým môže Barcelona povolať viacero mladíkov vrátane Marca Guiu, zatiaľ čo klub sa môže pokúsiť dať šancu Alexovi Vallemu na základe jeho úspešného hosťovania v Levante. Nakoniec, čo sa týka odchodov, Barça nemá žiadne plány pre Ansu Fatiho, Sergiña Desta, Clementa Lengleta a Érica Garciu. Všetci títo hráči budú môcť odísť, keďže klub sa chce zbaviť nadbytočných futbalistov.

zdroj: culemania
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2024-04-30 17:24:53
A kde je tá zostava?
2024-04-30 17:26:23
V tej obrane na stoperovi je mega pretlak ak ratame s tym ze sa este aj faye dostane do A timu. inigo a mozno aj christensen/pripadne mega ponuka za arauja 100mega+ by boli vhodne Skor potrebujeme posilnit kraje obrany. kedysi sme mali dve dobre RB a dve Lb teraz mam ledva jedno LB a nic. Co sa tyka utoku tak tam by som pouvazoval nad predajom ferrana a akutne tam potrebujeme silne lave kridlo. Do stredu max defenzivneho zaloznika. Ten bernardo silva je super hrac a velmi sa mi paci ale zavadzal by na strane v utoku kde je yamal/rapinha a v strede ked bude zdravi gavi tak kto by sedel? frenkie,gavi,pedri,gundogan? este tam je dobry backup v podobe fermina