Barcelona má pred letným prestupovým obdobím náročnú úlohu, pretože sa snaží vyriešiť svoje financie a na trhu hľadá posily pre svoj tím v snahe konkurovať na najvyššej úrovni v Európe.

Katalánci prioritne hľadajú hrotového útočníka a zameriavajú sa aj na ďalšie pozície, ako je stred poľa, ľavé krídlo a obranca, ktoré je potrebné posilniť. Hoci konkrétne prestupové ciele ešte neboli odhalené, jedným z hráčov, o ktorých Xavi a Deco snívajú, že ich podpíšu v priebehu nadchádzajúceho prestupového leta, je Bernardo Silva z Manchestru City

Podľa správy Fabrizia Romana sa Barcelona veľmi vážne zaoberá možnosťou podpísať Bernarda Silvu. Je to vysnívaný hráč pre Xaviho a športového riaditeľa Deca. Katalánci veria, že môže byť rozdielovým hráčom a pozdvihnúť úroveň tímu na inú úroveň, ktorá im pomôže zabojovať aj o Ligu majstrov. Operácia je však veľmi komplikovaná. Barcelona v posledných rokoch zápasí s finančnými problémami a pred uskutočnením tohto kroku bude musieť počkať, ako sa vyvinie jej situácia v oblasti finančného fair play.

Našťastie pre Barcelonu, na rozdiel od jej predchádzajúcej snahy o Bernarda Silvu v posledných rokoch, jeho cena tento rok bude 58 miliónov eur (50 miliónov libier) vďaka odstupnej klauzule v jeho zmluve. A hoci hráč tiež uprednostňuje prestup do Barcelony, ako prezradil João Felix, tieto peniaze sú, bohužiaľ, z veľkej časti vyhradené na podpis pivota, pričom Martin Zubimendi a Joshua Kimmich sú na vrchole zoznamu ideálnych posíl.

Správy tiež tvrdili, že Barcelona kontaktovala Guida Rodrigueza z Realu Betis. Pôjde voľný prestup v lete, hoci nič nie je sfinalizované. Ak by však tento krok prešiel, Katalánci by mohli byť schopní zhromaždiť dostatok peňazí na to, aby sa mohli minúť na Bernarda. Kým sa tak však nestane, operácia sa zdá byť nerealizovateľná.

zdroj: @fabrizioromano
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2024-04-30 22:16:06
Karma je zdarma vyjebancovi vazquezovi tiež piekli penalticku tak mu treba zebrakovi presne mu tak isto musiala prepadol cez nohu
2024-05-01 00:28:36
S tým Silvom začínam mať zlú predtuchu. Ako príde mi to čudne. Skladáme mladý tím na čele s talentami z la masie zmiešaný so staršími skúsenejšími hráčmi. To je viacmennej ok pokiaľ sa nemusíme rozhodnúť pri výbere podobných hráčov či investujeme do staršieho, alebo mladšieho. Napr. Silva a Wirtz. Wirtz by mohol byť o 30 mega drahší, ale je o 10 rokov mladší a 10 rokov je 10 rokov. Real by neváhal a ani neváhal a bral Bellinghama a nepremýšľal kde tam možno nad de Bruynom a podobne. Do starších hráčov by som neinvestoval a bral ich len ako možnosť trhu ako bol Gundo.
Xavi sa veľmi nebude pozerať čo sa týka výberu hráčov z trhu na budúcnosť, ale skôr na obdobie pár rokov čo bude tréner, tak jasné, že jemu Silva na 2-4 roky bohato stačí, ale rozumnejšou voľbou by bol isto Wirtz. Perez rozhodol o Bellinghamovi najskôr a nie Ancelotti. Každý pozerá na svoje záujmy a to treba brať v ohľad.