Niet pochýb o tom, že Barcelona sa pripravuje na rušné prestupové leto, pričom klub je pripravený schváliť predaj viacerých hviezd, aby získal potrebné príjmy.

Nedávna správa z katalánskeho denníka Mundo Deportivo ponúkla komplexné informácie o budúcnosti každej hviezdy prvého tímu Barcelony, vrátane Alejandra Baldeho. Španiel, ktorý bol kedysi považovaný za ideálnu dlhodobú náhradu za Jordiho Albu, zatiaľ prežíva ťažkú sezónu, čo môže mať vplyv na jeho dlhodobú budúcnosť na Camp Nou.

Balde totiž v tomto období nastúpil v 18 ligových zápasoch, z toho v 15. od úvodných minút. Jeho progres poznačilo zranenie, ktoré ho vyradilo zo zostavy od začiatku roka 2024. Napriek Baldeho problémom so zraneniami si Barcelona plánuje ponechať mladého ľavého obrancu v prvom tíme aj v budúcej sezóne. Očakáva sa, že Balde sa vráti po zranení počas predsezónnej prípravy. Mal by sa okamžite stať súčasťou zostavy a pokračovať v tréningu pod vedením Xaviho Hernandeza. Barcelona si je vedomá Baldeho talentu, aj keď Španiel v tejto sezóne bojoval so zvýšenou konkurenciou a zraneniami.

Baldeho predaj nie je vylúčený

Napriek dôvere Barcelony v Baldeho však klub predaj mladého obrancu úplne nevylúčil. Podľa denníka Balde nepatrí medzi 'nedotknuteľných' a klub by zvážil predaj, ak by v lete dostal za obrancu dobrú ponuku. Vzhľadom na jeho vek a potenciál by Balde mohol skutočne zarobiť poriadny balík peňazí, ak by sa o neho na konci sezóny zaujímal niektorý z európskych elitných klubov. Za súčasného stavu je však viac ako pravdepodobné, že Barcelona bude pokračovať v spolupráci s Baldem, najmä uprostred neistoty ohľadom budúcnosti Joãa Cancela v klube.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
2024-05-01 09:43:32
Namiesto mladeho perspektivneho kupime Cancela. No dik
2024-05-01 09:55:45
Balde prostě musí zůstat