Všetko nasvedčuje tomu, že FC Barcelona bude chcieť v lete poslať Vitora Roqueho na hosťovanie, aby Brazílčan dostal viac šancí a nabral skúsenosti. Samotný hráč je vraj k tejto myšlienke skeptický, ale už sa o neho hlásia prvé kluby.

Podľa Lluisa Miguelsanza z katalánskeho denníka Sport, ak k hosťovaniu Vitora Roqueho naozaj dôjde, prioritou Barcelony je umiestniť ho do klubu z Primera División. Podľa novinára sa o Brazílčana už prihlásili 4 španielske kluby. Ide o kluby Real Betis, Sevilla, Valencia a Girona. Tieto kluby by boli otvorené rokovaniam, keďže plat hráča nie je príliš vysoký. V hre je len hosťovanie bez opcie na kúpu.

Trénerský štáb nepochybuje o tom, že čas Vitora Roqueho pre Barçu ešte nenastal a že jeho príchod bol príliš unáhlený. Hoci Brazílčan strelil dva dôležité góly proti Granade a Deportivu Alavés a vyprodukoval dve červené karty, mal len veľmi málo príležitostí ukázať sa a je jasné, že sa neteší Xaviho dôvere.

Podľa médií sa hráčovi a jeho agentovi Andremu Curyemu táto myšlienka nepáči, keďže barcelonská prax hosťovania sa veľmi zriedka končí návratom do tímu.  Jediným dobrým príkladom je vlastne len Fermín López, od ktorého sa ešte pred rokom aj tak nič neočakávalo.

V lete sa, ako to už v Barcelone býva, môže stať veľa. Robert Lewandowski ubezpečil, že v klube zostáva, ale nemožno vylúčiť napríklad ani to, že Ferran Torres bude predaný a Marc Guiu odíde na hosťovanie. Roque by potom bol jedinou prirodzenou náhradou za poľského útočníka.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2024-05-01 11:50:20
Ak ma vysedavat a ma ho stavat na kridlo, tak nech ide niekam hostovat kde dostane pravidelny hraci cas
2024-05-01 11:57:46
No nechápem načo sme ho brali okamžite v zime, v kľude mohol ostať v Brazílii a hrať do konca sezóny. A teraz ho chceme poslať na hosťovanie 🤦 . Pritom ani nedostal šancu sa ukázať. Ja tejto politike u nás nerozumiem.