Barcelona bude v nadchádzajúcom letnom prestupovom období jedným z najaktívnejších klubov, pretože nielenže sníva o veľkých akvizíciách, ale je aj pod tlakom veľkých predajov. Hoci stále nie je jasné, ktorí hráči odídu, existuje slušná predstava o pozíciách, ktoré chcú Blaugranas posilniť. V tomto smere je prioritou číslo jeden defenzívny stred poľa.

Katalánsky denník Mundo Deportivo v tejto súvislosti informuje, že športový riaditeľ klubu Deco a tréner Xavi sa stretli a majú jasno v tom, že pivot je najdôležitejšou pozíciou, ktorú treba počas leta posilniť. Z rôznych možností, ktoré majú na stole, sa však Joshua Kimmich ukázal ako preferovaná možnosť vedenia, pretože Katalánci si cenia skúsenosti, všestrannosť, fyzickú zdatnosť a technické schopnosti 29-ročného hráča.

Kimmich v priebehu rokov dokázal, že je vhodným kandidátom nielen na pozíciu defenzívneho stredopoliara, ale aj na post krajného obrancu. V tomto zmysle by jeho podpisom Katalánci zabili dve muchy jednou ranou. Xavi sa s hráčom rozprával niekoľkokrát, naposledy v minulom letnom prestupovom období, a je jasné, že Kimmich si vie prestup do metropoly Katalánska predstaviť.

Rozhodnutie, ktoré treba urobiť

29-ročný hráč má ešte rok platnú zmluvu s Bayernom Mníchov a Bavori tlačia na jej predĺženie. Koniec koncov, je jedným z kapitánov tímu a pilierov na ihrisku. Teraz je na ťahu sám záložník. Na jednej strane môže pokračovať v drese Bayernu a čakať na prípadný júnový príchod Ralfa Ragnicka, manažéra, ktorého si veľmi váži.

Druhá možnosť môže vyvstať z toho, že odmietne predĺženie zmluvy a donúti Bayern, aby ho predal do Barcelony, kde môže spolupracovať s Xavim, niekdajším hráčom, o ktorom otvorene vyhlásil, že je jeho idol. V každom prípade si chce hráč ujasniť svoju dilemu a rozhodnúť sa pred začiatkom Majstrovstiev Európy 14. júna.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2024-05-02 17:15:40
Za mňa vhodný na kúpu má síce 29 rokov ale do 32 až 33 rokov by sa tu mohol zdržať.Za mňa jeden z top záložníkov teraz.
2024-05-03 06:44:08
Za Kimmich je jeden asi najlepší hráč o ktorého sa vedenie zaujíma a viac menej by mohol dôjsť, hneď by som ho bral keby došiel ten chlapík má svoju kvalitu a skúsenosti dokáže zahrať DM RB a dokonca aj stopéra, proste THIS IS MY SEN 🤣🤣🤣