Aubameyang momentálne háji farby Olympique Marseille, kde prežíva výbornú sezónu. 34-ročný útočník strelil v 46 zápasoch 27 gólov a pribúdajúci vek mu zjavne nerobí starosti.

Pierre-Emerick Aubameyang prišiel do Barcelony zadarmo v zimnom prestupovom období, počas sezóny 2021/2022. V katalánskej metropole vydržal len 6 mesiacov, no fanúšikovia na neho môžu spomínať v dobrom. V 24 zápasoch strelil 13 gólov a ťažká finančná situácia klubu prinútila predať hráča do Chelsea, ktorá za Gabončana zaplatila 12 miliónov eur. Útočníkovi sa v Londýne nedarilo, do streleckej listiny sa zapísal len 3-krát a Chelsea sa ho rýchlo zbavila a hráča vrátila do Olympique Marseille.

Vtedajší tréner francúzskeho tímu, ktorý videl útočníka hrať na tréningu, sa ho spýtal, kedy naposledy trénoval v takomto tempe, na čo Aubameyang odpovedal: "No, v Barcelone sme trénovali dobre." Gabonský snajper si spomína na dobrú spoluprácu so svojím bývalým trénerom, o ktorom povedal: "Nikdy sa mu nebudem môcť odvďačiť za motiváciu, ktorú mi dal."

Aubameyang výrazne prispel k vynikajúcemu výsledku tímu, ktorým je postup do semifinále Európskej ligy. Útočník je najlepším strelcom aktuálnej sezóny tejto súťaže (10 zásahov) aj v celej jej histórii (34 gólov). Napriek mnohým úspechom, ktoré má na svojom konte, Gabončan neuvažuje o tom, že by sa vzdal kariéry v Európe: "Prišla ponuka [zo Saudskej Arábie; pozn. red.]. Nechcem však ukončiť kariéru týmto spôsobom, pretože vzhľadom na to, akým som bol hráčom, akú som mal kariéru, nemôžem akceptovať odchod s prehrou. Nechcem to zajtra ľutovať, bez ohľadu na to, aký veľký šek dostanem." Možno by víťazstvo v Európskej lige presvedčilo Aubameyanga, aby prestúpil do exotickej destinácie, kde by si mohol zarobiť na futbalový dôchodok.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2024-05-02 20:54:20
Tento pán tu mal zostať ….
lojzo Premium
2024-05-03 06:26:35
Škoda ho, takého strelca by sme k Robovi potrebovali, lebo ostatní naši útočníci stoja za .......