Keď Xavi, Deco a zvyšok vedenia Barcelony zasadnú, aby naplánovali budúcnosť tímu, téma pokračovania Joãa Cancela je jednou z najdôležitejších.

Portugalský obranca prišiel minulé leto ako nádej tímu, že prevezme problémovú pozíciu pravého obrancu. Väčšinu sezóny však odohral na poste ľavého obrancu a tam podával veľmi dobré výkony. Keď sa však zdalo, že jeho pokračovanie v metropole Katalánska je prakticky isté, séria slabých výkonov opäť spochybnila jeho budúcnosť.

Madridský denník Marca v tejto súvislosti informuje, že slabé výkony obrancu proti Realu Madrid a PSG zapríčinili, že začínajú silnieť hlasy proti jeho pokračovaniu v klube. Xaviho a Deca však jeho pokles formy nerozhodil a trvajú na svojom stanovisku, že si zaslúži minimálne ďalšiu sezónu v klube.

Jedinou prekážkou však je, že Cancelo je stále zmluvne viazaný s Manchestrom City a že ich rozhodnutie o jeho budúcnosti podmieňuje plán Barcelony. Keďže účastník Premier League chce hráča v lete predať za 25 až 30 miliónov eur, Katalánci sa ocitli v zložitej situácii. Predĺženie hosťovania by padlo vhod, ale táto myšlienka sa nepozdáva vedeniu Pepa Guardiolu.

Dôvody pre jeho pokračovanie

Portugalský obranca má napriek nedávnym nevydareným zápasom plnú dôveru trénera, a to z dobrého dôvodu. V prvom rade Xavi oceňuje Cancelovu všestrannosť, keďže je nielen najlepším pravým obrancom tímu, ale aj rovnako schopným ľavým obrancom. Okrem toho je jeho jasný ofenzívny futbal neoceniteľný pre tím, ktorý sa snaží vytvoriť hrozbu v záverečnej tretine. Napokon, Cancelo sa v Barcelone cíti pohodlne, ako niekoľkokrát zdôraznil v nedávnych rozhovoroch. Hráč si želá zostať v katalánskej metropole a je úplne oddaný klubovému erbu.

zdroj: marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2024-05-04 14:21:15
25-30 mega nie je fakt zlá cena za Cancela, ak odohrá aspoň ešte nejakých 4-5 rokov. Keby máme peniaze, tak asi ideme po trochu drahšom, ale oveľa mladšom Frimpongovi. Žiaľ ale to nemáme a nemáme ani iné možnosti rovnakej kvality na trhu na RB a za takú cenu.
2024-05-04 20:46:19
je to veľmi cenný hráč, ani netuší, koho má brániť, pri súperových centroch je neprítomný, a keď unikne po krídle, ani za boha si nevie spomenúť, komu má prihrať