Barcelona vedela, aký dôležitý je zápas Montilivi proti Girone. Potrebovala zvíťaziť nielen preto, aby udržala krok s Realom Madrid, ale aj preto, aby zabránila odvekému rivalovi poľahky získať majstrovský titul.

Hoci všetci očakávali, že tím Carla Ancelottiho si nakoniec zabezpečí titul vďaka svojmu drvivému náskoku, rozsah kolapsu Barcelony bol nepredvídateľný. V druhom polčase bola defenzíva Barcelony sklamaním, čo umožnilo Girone streliť ďalšie štyri góly a ovládnuť stretnutie. Domáci tím využil každú príležitosť, ktorá sa mu naskytla, a zaknihoval triumf 4:2. Niečo, čo bolo nečakané najmä preto, že v hre bolo aj miesto v budúcoročnom španielskom Superpohári.

Čo znamená zisk titulu Realu Madrid pre Barcelonu?

Hoci sa zdá, že pre Barcelonu je všetko stratené, stále je o čo hrať. Za súčasného stavu sú šance tímu kvalifikovať sa do španielskeho Superpohára stále možné, keďže do konca sezóny zostávajú štyri zápasy a na miestenku na turnaji stráca len jeden bod. Avšak vzhľadom na to, že len v štyroch zápasoch inkasovali 13 gólov, zdá sa nepravdepodobné, že svoj cieľ dosiahnu. Početné chyby v obrane sú ťažko pochopiteľné. Zdalo sa, že Katalánci sú v dobrom rytme, ale potom ich výkonnosť drasticky klesla. To nie je dobré znamenie.

Od chyby Ronalda Arauja vo štvrťfinálovom dueli Ligy majstrov proti PSG stratil Uruguajčan kontakt s futbalom a rovnako aj zvyšok obrancov. Je prekvapujúce, ako veľmi sa hráč, ktorý v minulej sezóne v Barcelone exceloval, v poslednom čase trápi. V niekoľkých posledných zápasoch neustále podával slabšie výkony.

Ale s časom na svojej strane môže trénerský štáb spolu s vedením vyhodnotiť, čo presne mužstvo potrebuje a ktoré všetky pozície treba posilniť. Hoci financie pravdepodobne sťažia situáciu, Barcelona má teraz dostatok času odteraz do začiatku budúcej sezóny. Od dnešného dňa sa však musí sústrediť na zabezpečenie druhého miesta, keďže kvalifikácia o španielsky Superpohár by priniesla slušné príjmy v rámci účtovníctva.

zdroj: barcauniversal.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2024-05-05 09:45:05
Dotiahnite zas Garciu, ten bude excelovat, to je nasa zachrana a vobec vsetkych, ktori odislu z Barcy La Masie, lebo to je nasa politika...vzdy navrat "stratenych" synov!.....Aj ked nam dali kosom a kedysi bolo pravidlom, ze ak odides, nieje mozne sa vratit...
kluc Premium
2024-05-05 10:40:57
Mam jedno riešenie, hráčov so zlými výkonmi posadiť... Araujo, Cancelo atď.