David Bernabéu a Ferran Correas v relácii La Posesion načrtli aktuálne predpoklady Barcelony, pokiaľ ide o zloženie útoku v budúcej sezóne. Novinári katalánskeho denníka Sport sa domnievajú, že len jeden útočník nie je na predaj a Xavi má troch kandidátov na posilnenie tejto formácie.

Podľa Bernabéua a Correasa nie je na predaj iba jeden zo súčasných šiestich útočníkov tímu, a to Lamine Yamal. Barcelona sa vraj snaží poslať Vitora Roqueho na hosťovanie, ale hráčov agent Andre Cury tvrdí, že Brazílčan môže odísť len na základe definitívneho prestupu. Novinári uvádzajú, že Barça by si vypočula ponuky za Raphinhu a Ferrana Torresa, aby ich v prípade ponuky speňažila. Veľké pochybnosti panujú aj o zotrvaní Joãa Felixa, ktorého chcel Joan Laporta priviesť viac ako Xaviho. V súčasnosti je Portugalčan bližšie k odchodu.

Katalánsky denník Mundo Deportivo informoval, že Barcelona by sa nebránila odchodu Roberta Lewandowskeho. Podobne aj novinári denníka Sport uvádzajú, že klub by na Poliaka netlačil, najmä preto, že na trhu je ťažké nájsť útočníka strieľajúceho góly, ale odchodu útočníka by sa klub určite nebránil. Samotný Lewy však chce dodržať svoj kontrakt.

Vzhľadom na tieto potenciálne kroky má Xavi na mysli niekoľko hráčov, ktorí by mohli posilniť útok. Podľa reportérov denníka Sport je trénerovým favoritom Nico Williams, ktorého odstupná klauzula je 50 miliónov eur a Barcelona by ho mohla získať, ak sa vráti k pravidlu 1:1. Xavimu sa páči aj Khvicha Kvaratskhelia, ale prezident Neapola Aurelio de Laurentiis nechce Gruzínca predať za menej ako 100 miliónov eur.

Bernabéu a Correas uvádzajú, že Xavi by chcel aj Daniho Olma. Podľa ich názoru by Španiel mohol prísť do Barcelony aj v prípade kúpy Nica Williamsa, keďže tréner Blaugranas oceňuje jeho schopnosť hrať na troch pozíciách v útoku. Podľa novinárov chce Xavi priviesť dvoch z troch hráčov, hoci všetko by samozrejme záviselo od toho, koľko útočníkov by odišlo a od finančnej situácie Barçy.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2024-05-07 08:31:12
Nico by bola paráda
2024-05-07 08:35:21
Olmo by bol druhy Torres. Proste ne.