Katalánsky denník Sport nedávno informoval, že Xavi má záujem o získanie Xaviho Simonsa. Novinári z denníka Mundo Deportivo uvádzajú, že aj samotný stredopoliar by rád prestúpil do Barcelony a dokonca existuje možnosť, že by sa tak mohlo stať.

Roger Torello a Ferran Martínez uvádzajú, že Simons má v zmluve zaručenú slobodu výberu klubu, do ktorého by išiel na hosťovanie. A práve touto cestou by sa mohla vydať Barcelona. Pre katalánsky tím by to znamenalo len to, že by musel prevziať zodpovednosť za platenie Simonsovej mzdy, čo by podľa novinárov bolo pre klubový rozpočet prijateľné.

Podľa Torella a Martíneza má byť samotný Holanďan ochotný prispieť svojou troškou k tomu, aby si mohol splniť svoj detský sen hrať vo farbách Blaugranas. Simons mal byť minulý víkend v Barcelone, kde má stále dobrých priateľov, napríklad Alejandra Baldeho. Podľa reportérov Mundo Deportivo dostal 21-ročný mladík dokonca meno Xavi, keďže otec hráča PSG bol veľkým fanúšikom legendárneho záložníka.

O tom, či Parížania budú súhlasiť s ďalším hosťovaním Simonsa, však možno pochybovať. Holanďana a jeho agenta už čaká stretnutie s prezidentom francúzskeho klubu Nasserom Al-Khelaïfim, aby sa uistili, že schváli odchod 21-ročného hráča do Barcelony. Vypadnutie z Ligy majstrov by mohlo priblížiť začiatok rokovaní.

Prestup na hosťovanie je v súčasnosti jedinou možnou cestou, ktorú Barça a hráčovo okolie považujú za možnú. PSG by Simonovi nedovolilo odísť na definitívny prestup za menej ako 100 miliónov eur. Barcelona preto dúfa, že hráč bude môcť zmeniť klub na hosťovanie a v takom prípade mu Katalánci otvoria dvere dokorán.

zdroj: sport.es mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
kluc Premium
2024-05-08 08:03:05
Radšej Simons na hosťovanie ako Bernardo na prestup.
2024-05-08 12:16:45
Xavi simons si vybral barcelonu a v clanku nikde neni ziadne vyjadrenie xaviho simonsa