Dani Olmo v minulej sezóne predĺžil zmluvu s RB Lipsko. Nemci mu sľúbili víťazný projekt, ale útočník si nechal eso v rukáve a v lete požiadal o odstupnú klauzulu pre prípad, že by sa očakávania vyvolané nemeckým klubom nenaplnili. Dohodnutá cena napriek neochote Nemcov bola 60 miliónov eur, ktorá však má platnosť do 15. júla, teda do finále Majstrovstiev Európy.

Ak teda Barça naozaj chce získať Daniho Olma, bude musieť konať rýchlo. Deco sa už v apríli stretol s jeho agentmi a otcom a stále je s nimi v kontakte, aby sa pokúsil o zotrvanie v hre. Hráč chce toto leto odísť a sú tu veľké tímy z Premier League a Bundesligy, ktoré ho tiež chcú.

V prospech Barçy hovorí fakt, že ak je možnosť Daniho Olma reálna, hráčovo okolie urobí svoje. Jeho agenti majú veľmi dobré vzťahy s predstavenstvom Lipska a dúfajú, že nemecký klub uľahčí Barçe platbu, aby dosiahla 60 miliónov, keďže Nemci pod túto sumu nepôjdu. Aj samotný hráč by si rád zahral v drese Blaugranas, čo by mohlo mať veľký vplyv na jeho budúcnosť.

Podľa Ferrana Martíneza a Rogera Torella z Mundo Deportivo chce Barcelona bojovať o prestup Daniho Olma aj Nica Williamsa. Podľa denníka majú obaja hráči v klube veľmi dobré reporty a očakáva sa, že budú mať profil a DNA Barçy. Hráč Lipska je veľmi univerzálny, môže hrať na rôznych pozíciách a dokáže strieľať góly.

Na druhej strane, Nico Willims je jedným z obľúbencov trénerov Barcelony, ktorí v ňom vidia krídelníka v štýle Ousmane Dembélého. Problémom by mohlo byť, že Athletic Club bude za svojho hráča očakávať odmenu vo výške 50 miliónov eur. Podľa Mundo Deportivo Barcelona nepochybuje o tom, že Dani Olmo aj Nico Williams by zapadli do Xaviho tímu, keďže viacerých hráčov už poznajú zo spoločného pôsobenia v španielskej reprezentácii a nemali by problém s adaptáciou.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

4 komentáre
2024-05-08 09:14:58
To ak kúpia Olma padneme este nizsie ako teraz.. tomu Xavimu uz načisto preskakuje ? Nikde sa neposunieme
2024-05-08 10:10:32
No a sme vriti😂ach jaj