Joan Gaspart, prezident FC Barcelona od júla 2000 do februára 2003, zhodnotil súčasnú situáciu Barçy v programe Radioestadio Noche. Tento 79-ročný niekdajší funkcionár sa vyjadril aj k Messiho odchodu v roku 2021.

Byť priaznivcom Barcelony

"Culé nikdy neprestáva byť culé. Je to choroba, ktorá sa nedá vyliečiť, vylieči sa v deň smrti."

Xaviho pokračovanie vo funkcii trénera Barçy

"Som si istý, že sa rozhodnú tak, ako je to najlepšie pre Barçu. Najdôležitejšie je, že Barça bola minulý rok majstrom a tento rok skončila druhá. Pre každý tím by to bol veľký úspech."

Xaviho slová

"Xaviho komentár o budúcnosti sa mi nepáčil. Rešpektujem slobodu prejavu každého, ale Xavi ako tréner musí mať realistický, ale zároveň optimistický pohľad. Aj samotný Xavi, ktorý je veľkým fanúšikom Barçy, musí vyjadriť svoj názor na to, čo je pre Barçu najlepšie. My, fanúšikovia Barcelony, chceme obrátiť list a začať novú sezónu, v ktorej budeme môcť opäť súťažiť a bojovať o tituly."

Messiho odchod

"Pre Messiho by som Barçu priviedol k absolútnej skaze. Laporta chcel, aby Messi zostal, ale v ceste mu stáli ekonomické podmienky. Keď prišiel Joan Laporta, Koeman už tam bol, ale nepovažoval to za najlepšie riešenie pre klub, a preto ho vyhodili. Spôsob, akým sme vyhodili Johana Cruyffa z Barçy, nebol najlepší, ale nakoniec ľudia ocenili to, čo sa stalo potom, a to, že prišiel Van Gaal a my sme vyhrali dva ligové tituly za sebou."

zdroj: marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2024-05-22 16:26:06
550 miliónová zmluva na 4 roky pre Messiho výrazne napomohla Barcelone k stavu, kde je. Nikto nemôže byť viac ako klub. Gaspart ako prezident by to nemal nikdy ani len vysloviť.
2024-05-22 18:56:34
Je to blázon.