Zdá sa, že dráma a Barcelona idú v posledných rokoch ruka v ruke. Posledná telenovela okolo trénera Xaviho Hernandeza bola poznačená špekuláciami o internom konflikte v klube.

Napriek tomu, že sa predpokladalo, že po potvrdení Xaviho pokračovania sa špekulácie upokoja, po tom, čo tréner vrhol svetlo na financie Barçy, sa začali šíriť informácie o nespokojnosti klubu s trénerom. V súčasnosti sa ešte nedosiahlo riešenie týkajúce sa budúcnosti 44-ročného trénera, ale veci vyzerajú pochmúrne, keďže jeho odchod je na spadnutie.

Šatňa je pesimistická

Podľa Javiho Miguela z madridského denníka AS je atmosféra v šatni čoraz pochmúrnejšia a medzi hráčmi prevláda pesimizmus. Mnohí hráči v šatni sú presvedčení, že Xaviho odchod sa blíži, čo vyvoláva neistotu, pokiaľ ide o budúce smerovanie klubu. Barcelona nedávno zdolala Rayo Vallecano víťazstvom 3:0, ale ani to nezabránilo tomu, aby pozornosť venovaná Xavimu utíchla.

Morálka v šatni je preto nízka. Viacerí hráči vďačia Xavimu za veľa, najmä mladíci, ktorí pod jeho vedením debutovali. Možnosť trénerovho odchodu týchto jednotlivcov pravdepodobne rozruší. K odchodu Xaviho z postu trénera po skončení tejto sezóny však majú výhrady aj starší hráči, ako napríklad Robert Lewandowski a Raphinha. V každom prípade, stretnutie trénera s Joanom Laportom na budúci týždeň raz a navždy vyčistí vzduch.

V médiách sa spomína, že športový riaditeľ Deco rozhodne, či bude Xavi pokračovať alebo nie, keďže Joan Laporta ho poveril touto záležitosťou. Keďže však Portugalčan uprednostňuje Rafu Márqueza a naďalej sa posudzujú alternatívy ako Thiago Motta a Hansi Flick, zdá sa, že odchod Xaviho je na spadnutie.

zdroj: as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2024-05-22 18:23:12
Nechať definitívne rozhodnutie na Deca, tak to sme ale dopadli ...