Novinárka Laia Tudel z Catalunya Radio tvrdí, že kapitán Barcelony Marc-Andre ter Stegen sa sťažoval vedeniu klubu na trénera Xaviho Hernandeza. K incidentu malo dôjsť ešte v decembri po tom, ako Barça prehrala s Gironou na Estadi Olimpic Lluis Companys.

Podľa informácií novinárky sa Ter Stegen po decembrovej prehre 4:2 s Gironou stretol s najvyššími predstaviteľmi Barcelony. Prítomní boli prezident klubu Joan Laporta, viceprezident Rafa Yuste, športový riaditeľ Deco a Alejandro Echevarria.

Počas stretnutia údajne Ter Stegen vyjadril obavy, ktoré má šatňa v súvislosti so smerovaním tímu v tejto sezóne. Nemecký brankár, ktorý je druhým kapitánom tímu, tiež vyslovil nespokojnosť s výkonmi mužstva. Okrem toho vedeniu oznámil, že viacerí hráči v šatni sa cítili byť Xavim terčom útokov, najmä po tom, čo tím okúsil chuť prehry.

Laia Tudel potom uvádza, že Ter Stegenove slová a sťažnosti ovplyvnili Laportu, ktorý sa teraz rozhodol rozlúčiť s Xavim. Hoci prezident Barcelony minulý mesiac na spoločnej tlačovej konferencii verejne podporil klubovú legendu, zdá sa, že jeho dôvera sa teraz rozplynula a Xavi je zrejme na odchode. Za súčasného stavu je ako najpravdepodobnejší náhradník za Xaviho po skončení sezóny označovaný Hansi Flick.

zdroj: @laiatudel
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.