Hansi Flick je vraj veľmi blízko k tomu, aby prevzal opraty v klube na budúcu sezónu.  Situácia však zďaleka nie je taká jednoduchá, ako sa zdá. Informuje katalánsky denník ARA. Barcelona totiž dobre vie, že proces rozchodu s trénerom nie je vôbec jednoduchý.

V rozhovore pre médiá minulý týždeň Xavi dokonca zopakoval, že sa teší na nasledujúcu sezónu a výzvy, ktoré prinesie. Bol ochotný zostať v klube, pričom dobre poznal finančné okolnosti a svoj odchod považuje za nespravodlivý. Keďže tréner nie je ochotný odstúpiť sám, do hry vstupuje otázka finančnej kompenzácie, ktorá celý postup komplikuje. Vzhľadom na to, že on a jeho štáb majú zmluvu do roku 2025, Xavi by nebol ochotný vzdať sa kompenzácie, ktorá by s tým bola spojená, prinajmenšom kompenzácie svojich zamestnancov.

Katalánsky denník ďalej uvádza, že Xaviho odchod a predmetná kompenzácia negatívne ovplyvnia situáciu Barcelony v oblasti finančnej fair play. Koniec koncov, na jeho miesto musí byť zaregistrovaný aj nový tréner. V závislosti od podmienok ukončenia zmluvy, na ktorých sa obe strany dohodnú, by tento vývoj mohol negatívne ovplyvniť aj účtovnú uzávierku klubu za túto sezónu. Vzhľadom na obrovské finančné komplikácie a následky, ktoré nás čakajú, by rokovania o Xaviho prepustení mohli trvať pokojne až do júna. Netreba dodávať, že vymenovanie nového trénera je tiež pomerne vzdialené.

zdroj: ara
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2024-05-23 16:05:42
Nech je Flick hlavný tréner a Xavi jeho asistent.
2024-05-23 16:20:03
Sa Xavimu ani nečudujem. Niekto zlyhal a výsledkom bol tento cirkus. Odporné posledné týždne v Barcelone.